Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
13.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 13.07

6 let, 7 mesecev

Ko iz brezposelnosti ustvariš službo, o kateri so sanjale tudi stranke

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ko je izgubila službo, se je odločila, da ne bo sedela križem rok. Odločila se je, da bo uresničila večletno željo starejših in invalidnih strank, da frizerski salon pripelje v njihov dom.

Natalija Dobovičnik je pred dvema letoma ostala brez službe, vendar je to ni pahnilo v depresivno stanje, temveč je v brezposelnosti našla nov izziv. Odločila se je, da bo šla po svoji poti.

Stranke, ki so hvaležne že za prijazen pozdrav Izšolana frizerka si je od nekdaj želela odpreti lastni salon, a ne običajnega, želela je nekaj več. Ker so jo stranke, predvsem starejše osebe, vedno prosile, ali bi lahko prišla k njim na dom, se je Natalija odločila, da frizerskih storitev ne bo ponujala le v svojem salonu, temveč tudi po domovih.

"Starejšim in invalidnim osebam zelo veliko pomeni, če lahko jaz pridem do njih, saj jim tako ni treba bližnjih prositi, da jih peljejo k frizerju. Že tako jih morajo voziti k zdravniku in kam drugam, poleg tega je pri frizerju vedno treba čakati in marsikdo nima toliko časa," pojasnjuje Natalija.

Natalija sicer pravi, da je od nekdaj veliko raje delala s starejšimi in preprostimi strankami. "To so ljudje, ki so hvaležni, že ko jih pozdraviš. Z njimi se lahko preprosto pogovarjaš, ni treba biti fin in meni to zelo veliko šteje."

Vse skupaj precej bolj preprosto Čeprav opravljanje storitev na domu pomeni, da se mora Natalija k vsaki stranki posebej odpeljati in s seboj imeti vso opremo, pravi, da je zanjo to pravzaprav veliko bolj preprosto. Kar ji največ pomeni, je, da ima zelo prilagodljiv urnik, ki ga tako z lahkoto usklajuje z družinskimi in drugimi obveznostmi.

Kot edini večji nakup opreme Natalija omenja prenosni umivalnik, s čimer se je izognila neprijetnemu umivanju las v lijakih in kabinah za prhanje. "S tem sem se približala tudi ljudem, ki so na invalidskih vozičkih."

Po dodatna znanja socialne oskrbe Da bi bile njene storitve čim boljše, da bi se starejšim in invalidnim osebam približala tudi s strokovnimi znanji, je Natalija opravila tudi nacionalno poklicno kvalifikacijo za socialno oskrbovalko na domu.

"Tam sem se naučila pravega pristopa do ljudi, tudi na primer tega, kako človeka pravilno dvigniti iz invalidskega vozička. Kar je za moj poklic najbolj bistveno, pa je, kako nekomu, ki nepremično leži na postelji, umiti lase, ne da bi bil moker. Se da, zelo preprosto."

Sama sebi šefica Čas brezposelnosti je Natalija izkoristila tudi za nabiranje podjetniških znanj. Bila je udeleženka programa Podjetno v svet podjetništva, kjer je pridobila podjetniška znanja, ključna za zagon samostojnega podjetja.

Negativno izkušnjo izgube službe je tako definitivno obrnila sebi v prid. "Zaposlitev sem si ustvarila sama. In kar je najbolje, sem zaposlena in sem še vedno doma, delam pa tako, kot meni ustreza," pravi Natalija.

Ne spreglejte