Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2015,
20.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Primorski tehnološki park

Nedelja, 15. 11. 2015, 20.46

7 let, 12 mesecev

Naprava za poliranje kozarcev? Podjetniška ideja slovenskih osnovnošolcev.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Osnovnošolci z Goriškega bodo tudi v letošnjem šolskem letu spoznavali podjetništvo in razvijali svoje ideje. Okoli sto jih je že začelo obiskovati interesno dejavnost Podjetniški eksperiment.

Pretekli teden se je sto osnovnošolcev sedmega, osmega in devetega razreda z goriškega konca začelo spoznavati s podjetniškimi veščinami. Prihodnji podjetniški navdušenci so se priključili šolski interesni dejavnosti Podjetniški eksperiment.

Pod okriljem Primorskega tehnološkega parka se bodo skupine šolarjev do marca prihodnje leto enkrat tedensko srečevale z mentorji, do takrat pa tudi razvijale svojo podjetniško idejo, zanjo pripravile poslovni model in vse potrebno za predstavitev storitve ali izdelka na trgu.

Kako prepoznati dobro idejo in jo spremeniti v uspešno zgodbo "Pripravili smo program, s katerim mlade spodbujamo k samoiniciativnosti in jih učimo veščin, kako prepoznavati dobre ideje in jih spreminjati v uspešne zgodbe," so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka.

Ta je Podjetniški eksperiment šolarjem predstavil že lansko šolsko leto, ko so se podjetniških veščin učili v Novi Gorici. Letos so interesno dejavnost razširili na pet lokacij, v njej pa sodelujejo osnovnošolci sedmih osnovnih šol iz Nove Gorice (dve osnovni šoli), Solkana, Deskel, Kanala, Renč in Ajdovščine.

Uspešne lokalne podjetniške zgodbe za navdih in zgled osnovnošolcem Skozi izobraževanje obetavne podjetnike vodijo štirje mentorji: inovator Jernej Rutar, podjetnica Irena Merc, mentor podjetniških delavnic in start-up vikendov Danijel Volčič ter start-up navdušenka Kaja Gulič.

Tem se bodo pri predavanjih občasno pridružili uspešni podjetniki in z osnovnošolci delili svoje zgodbe in nasvete.

Delavnice so praktično usmerjene. Na prvih srečanjih si tako skupine osnovnošolcev zamislijo konkretno idejo, ki jo nato do marca izpopolnjujejo.

S poslovnim modelom se bodo lahko mladi podjetniški navdušenci predstavili tudi na vseslovenskem podjetniškem tekmovanju POPRI (Podjetje za prihodnost).

Podjetniške ideje osnovnošolcev so zbudile tudi zanimanje občin goriške regije, pa tudi uspešnih lokalnih podjetij in podjetnikov, ki projekt podpirajo.

Ne spreglejte