SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Premogovnik Velenje: Premoga dovolj do konca obratovanja Teša 6

3

termometer

V Premogovniku Velenje so znova poudarili, da imajo dovolj zalog premoga do konca obratovalne dobe šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6).

Potrjene odkopne zaloge so namreč konec leta 2008 znašale 131,67 milijona ton premoga, kar zadošča za potrebe Teša 6, so spomnili.

Šesti blok naj bi potreboval 92 mio ton premoga Teš 6 bo v svoji življenjski dobi potreboval približno 92 milijonov ton premoga, so pojasnili. Dodali so, da če se to količino odšteje od 127 milijonov ton, kolikor jih je bilo konec leta 2009, jih za četrti in peti blok ostane 35 milijonov ton. Od tega bo četrti blok do leta 2014, ko bo prenehal z obratovanjem, po navedbah premogovnika porabil nekaj več kot 9,6 milijona ton, peti blok, ki bo prešel v hladno rezervo, pa bo do leta 2027 porabil nekaj več kot 20 milijonov ton premoga.

Premoga še do leta 2054 "Tako ostane še neizkoriščenih več kot pet milijonov ton, iz česar je jasno razvidno, da je premoga za Termoelektrarno Šoštanj, kot smo že večkrat pojasnili in tudi podkrepili z vsemi potrebnimi podatki, vsekakor dovolj do leta 2054," so še izpostavili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin