SiolNET. Posel danes Finance
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stanovanje na Tržaški bo na prodaj za dobrih sto tisočakov

0,08

termometer

 | Foto: Google Street View
Foto: Google Street View

Sodišče bo konec meseca na dražbi prodajalo dvosobno stanovanje na Viču. Bližina središča Ljubljane in novejši blok bi lahko izhodiščno ceno precej dvignila.

Okrajno sodišče v Ljubljani v izvršilni zadevi zoper fizično osebo prodaja stanovanje na Tržaški cesti 49 v Ljubljani. Izklicna cena na prvi javni dražbi znaša 106 tisoč evrov, ugotovljena pa je bila s pravnomočnim sklepom sodišča. 

Gre za 62 kvadratnih metrov veliko stanovanje v večjem in lepo vzdrževanem bloku, zgrajenem leta 1987. V neposredni bližini stoji Knjižnica Prežihov Voranc.

Medtem ko izhodiščna cena kvadratnega metra omenjenega stanovanja znaša 1.700 evrov, se tržne cene podobnih nepremičnin na tej lokaciji gibljejo krepko nad dvema tisočakoma. 

Za ogled je treba zaprositi sodišče

Dražba bo potekala 26. oktobra ob 12.30 v razpravni dvorani sodišča na Miklošičevi 10. Zainteresirani kupci morajo 10.600 evrov varščine na račun sodišča nakazati najpozneje tri delovne dni pred dražbo.

Za ogled nepremičnine morajo zainteresirani kupci vložiti predlog na sodišče najkasneje 20 dni pred dnevom dražbe. Ogled nepremičnine osebi, ki ji je sodišče dovolilo ogled, omogoči izvršiteljica Irena Erjavec. Njej je treba plačati tudi vse stroške, ki nastanejo z ogledom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin