Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sobota,
10. 10. 2015,
12.42

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

osebne finance dražba stanovanj

Sobota, 10. 10. 2015, 12.42

7 mesecev, 3 tedne

Iščete novo stanovanje v stiku z naravo? Poskusite na dražbi.

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihodnji mesec bo na dražbi naprodaj pet stanovanj s terasami v Srednjih Gameljnah pri Ljubljani. Izklicne cene stanovanj na robu gozda se gibljejo od 95 do 286 tisoč evrov.

Gre sicer za starejši objekt, zgrajen je bil leta 1974, ki stoji ob cesti na priljubljeno izletniško točko na Rašici. Tu je dolga leta domovala restavracija s penzionom Lieber. Ob zaprtju Ljubljančanom priljubljenega gostišča pa je bila zgradba temeljito prenovljena in predelana v vila blok z razgledom na Ljubljano in Šmarno goro.

Investitor podjetje Mreža JIT, ki je letos februarja končala v stečaju, je v objekt umestil deset stanovanj s terasami in atriji. Od desetih stanovanj je neprodanih ostala polovica, izklicna cena zanje pa se giblje od 95 tisoč evrov do 286 tisoč evrov.

Najdražje stanovanje meri 116 kvadratnih metrov s še enkrat toliko terase Najdražje in največje stanovanje z dnevnim prostorom, orientiranim na južno in zahodno stran, ima poleg 116 kvadratnih metrov stanovanjske površine še 135 kvadratov veliko teraso. V izklicno ceno 285.900 evrov je vključena sedem kvadratnih metrov velika shramba v pritličju in parkirno mesto.

Za izklicno ceno 226.500 je naprodaj 94 kvadratnih metrov veliko stanovanje, ki mu pripada 56 kvadratov odprte terase.

Cena kvadratnega metra krepko nad dvema tisočakoma Izklicna cena za najcenejše stanovanje s teraso, ki meri 40 kvadratnih metrov, je postavljena pri 95 tisočakih. Če ne upoštevamo desetih kvadratnih metrov velike terase, je cena kvadratnega metra postavljena pri 2.375 evrih.

Na dražbi, ki bo potekala 3. novembra v Ljubljani, se ponujeni znesek zvišuje v koraku po tisoč evrov, uspel pa bo tisti, ki bo ponudil najvišjo ceno. Dražitelji morajo varščino v vrednosti desetih odstotkov izklicne cene vplačati najpozneje dan pred tem.

Zainteresirani kupci se lahko za podrobnosti in ogled stanovanj po elektronski pošti (leon.benigar.tosic@hotmail.com) obrnejo na odvetniško pisarno Benigar Tošič, ki bo zanje organizirala termine ogledov.

Ne spreglejte