SiolNET. Posel danes Finance
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

5 zaobljub za finančno uspešno leto!

3

termometer

Če vas ob besedah "finančno stanje, izdatki in varčevanje" rahlo zmrazi, potem je zadnji čas, da svoje osebne finance nehate prepuščati naključjem. Uredite svoje finance preprosto, z e-vodičem.

Ali za vsak evro, ki ga porabite, tudi v resnici veste, kako ga porabite? Vaše finančno stanje je predvsem odvisno od tega, kako skrbite za svoje osebne finance. Čas je, da prevzamete nadzor nad svojim denarjem!

Ob prehodu v novo leto se radi poigramo z načrti za prihodnje leto in največkrat sklenemo tudi, da bomo bolj preudarno ravnali z denarjem. Finančne zaobljube so po javnomnenjskih raziskavah skoraj vedno med top 5 novoletnimi zaobljubami - "shujšati, izboljšati svoje finančno stanje, vaditi, poiskati (novo) službo in zdravo jesti". Se tudi vam vsako leto utrnejo podobne želje in potem sčasoma zbledijo v divjem ritmu vsakdana?

Prvo pravilo, da bomo lažje dosegli katerikoli cilj, je, da mora biti naš cilj dosegljiv in realen. Pri financah ni prav nič drugače. Sprejeti moramo nekaj preprostih ukrepov, ki nam bodo pomagali na poti k boljši finančni kondiciji. Na uspešno finančno pot se lahko podamo z e-vodičem 5 zaobljub za finančno uspešno leto!

Temeljito analizirajte porabo

Za začetek si vzemite mesec dni časa in spremljajte porabo denarja, brez poskusov zmanjševanja izdatkov. Izdatke razdelite po kategorijah, kamor je potrebno uvrstiti prav vsak prislužen evro. Analizirajte svoj proračun in poiščite tiste stroške, ki se vam zdijo nepotrebni ali previsoki.

Preglejte vse stalne izdatke, gotovo se kje skriva kakšen prevelik porabnik, ki bi ga lahko oklestili. Morda z zamenjavo ponudnika električne energije, nakupom varčnega gospodinjskega aparata ali pa s prenovo ogrevalnega sistema? Preglejte ponudbo različnih ponudnikov za vse storitve, ki jih plačujete vsak mesec.

Zaobljube vsako leto znova zasijejo

Ko boste enkrat imeli boljšo sliko svoje finančne kondicije, lahko začnete načrtovati najnujnejše spremembe svojih potrošniških navad. Koliko boste mesečno lahko prihranili, je odvisno od tega, kako čez mesec ravnate z denarjem. Je tu prostor za izboljšavo? Poglejte, kako lahko s 5 zaobljubami pričnete graditi svojo finančno prihodnost že danes - prenesite si e-vodič 5 zaobljub za finančno uspešno leto.

Kakšen pa je vaš seznam želja?

Zdaj je idealen čas, da spet razmislite o letošnjih finančnih ciljih in kako jih boste uresničili. Kaj se največkrat znajde na našem seznamu finančnih želja:

- prihraniti za prihodnost otrok, - varčevati za prenovo ali nakup stanovanja, - varčevati za popravilo zob, ali druge zdravstvene storitve, - začeti varčevati za pokojnino, - privarčevati za nekaj lepega, - privoščiti si dopust v eksotičnih krajih - in še marsikaj drugega!

Če si postavimo dobre finančne cilje, jih bomo precej lažje dosegli. Varčevati kar tako, brez namena, se redkokdaj obnese. Seveda se je priporočljivo o osebnih financah posvetovati tudi s finančnimi strokovnjaki, ki nam lahko svetujejo, katere oblike varčevanj so najbolj primerne za nas. Preprosti koraki za uresničevanje finančnih ciljev so opisani v spodnjem brezplačnem e-vodiču. Preberite ga!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin