Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2019,
5.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Torek, 20. 8. 2019, 5.00

4 leta, 8 mesecev

Brezplačen vodič "Kako trgovati online s ceno zlata"

Zlato je najdražje v zadnjih 6 letih

Oglasno sporočilo

Cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih. Od konca predhodnjega leta do danes je zrasla za neverjetnih 15%.

Fortrade | Foto:

Dejstva, ki so botrovala k skoku cene so enaki tistim, ki navadno vplivajo na ceno zlata. To so geopolitična nestabilnost ( vojne, trgovinski vojne,...), obrestna mera v Ameriki in vrrednost dolarja.

Fortrade za vse kateri so zainteresirani, da bi se radi načili kako trgovati na online borzi s ceno zlata ( tako imenovani finančna pogodba za razliko v ceni, engl.CFD) ali enostavno želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačni vodič “Kako trgovati s ceno zlata”. Vodič je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prevzamete preko spodnje povezave.

Geopolitična nestabilnost ( vojne, trgovinske vojne, teroristicni napadi in podobno) - Zlato je nasplošno varno finančno zatočišče v periodah nestabilnosti. V kolikor nepričakovani dogodki izzovejo velike cenovne oscilacije na dinančnih trgih, vlagatelji v takšnih primerih kupujejo zlato saj je prav to stabilno in ne izgublja preveliko na svoji vrednosti.

Obrestna mera Federalnih rezerv Združenih držav Amerike - nižja obrestna mera vpliva na nakup zlata. Varčevanje v valutah se manj izplača kadar so obrestne mere nizke, saj je profit s tem manjši. Zaradi tega se mnogi odločajo za varčevanje v zlatu, v situacijah kadar so obrestne mere prenizke.

Vrednost dolarja - Cena zlata se izraža v dolarjih. Slabšanje ameriškega dolarja predstavlja zlato manj vrednim za lastnike drugih svetovnih valut, kar navadno vpliva na rast cene.

Če se osredotočimo na obdobje kadar se je trend rasti začel, lahko jasno vidimo razloge zaradi katerih se je cena zlata začela dvigovati. Ekonomska poročila v Združenih državah Amerike so to leto pričeli nakazovati mogoče pešanje ameriškega gospodarstva. Po vsem tem, so vlagatelji postali prepričani, da bodo Federalne rezerve hitro zmanjšale obrestno mero. To se je tudi zgodilo 31. julija, po sestanku federalnega odbora za odprto tržišče. Hitro po zmanjšanju je ameriški predsednik Donald Trump najavil nove carinske obdavčitve za 10%, na vso blago uvoženo iz Kitajske. Ta izjava je šokirala trg in cena zlata je skočila na najvišjo raven v zadnjih šestih letih.

Prihodnja smer gibanja cene zlata

Večina analitičarjev ( maed katerimi so tudi tisti iz Goldam Sachs-a) so trenutno mennja, da se trgovinska vojna morda ne bo zaključila to leto, sploh pa ne pred prihajajočimi volitvami v ZDA prihodnje leto.

Federalne rezerve so v kotu in s tem bodo morda morali zmanjšati obrestno mero, da bi s tem preprečili značajno pešanje ameriškega gospodarstva.

V kolikor ta dva dejstva ostganejo na vrhu, je malo verjetno da bo cena zlata pričela padati. V kolikor pride do nenadnega preobrata v trgovinskih pregovorih med Ameriko in Kitajsko, bi se lahko situacija lahko hitro spremenila, in s tem bi zlatu padla cena.

Izvor: Bloomberg, Bloomberg terminal

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.
CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 76 % maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

Naročnik oglasne vsebine je Fortrade Limited.

Ne spreglejte