Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2013,
16.01

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Brodosplit

Sreda, 6. 3. 2013, 16.01

2 leti

Vodilni sindikalisti samo popivajo po barih in kavarnah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najeti detektiv je odkril, da vodilni sindikalisti večino delovnega časa preživijo po barih in kavarnah, tajnice pa berejo časopise in revije. Direktor je napovedal odpovedi delovnega razmerja.

Novi lastnik splitskega Brodosplita Tomislav Debeljak je za jutri ali v petek napovedal, da bo osebno prevzel nadzor nad podjetjem in postal direktor ladjedelnice. Delavce je nagovoril na družbenem omrežju Facebook, nakopal pa si je tudi bes sindikalistov, poroča Jutarnji list.

Debeljak je odkril, da so stroški vse večji, produktivnost pa manjša in da se s sindikati ves čas nekaj dogovarja, učinka pa ni nobenega. Najel je detektiva, saj ga je zanimalo, kaj za vraga počno zaposleni med delovnim časom, za katerega so plačani. Lastnik se odkritju kar ni mogel načuditi. Tajnice med delovnim časom berejo časopise in revije, sindikalni voditelji pa so večino časa po barih in kavarnah. Sporočil je, da ima za vse to tudi dokaze, ki so jih zbrali najeti detektivi.

Debeljak je delavcem prek profila na Facebooku Škveranka sporočil, da bo povečal božična in velikonočna darila tistim delavcem, ki niso člani sindikata, tistim, ki so in zdaj za sindikat dajejo odstotek svoje plače, pa bo vzel še en odstotek in ga dal v dobrodelne namene. "Sindikalistom bom našel primeren kraj za njihovo delovanje – v Dugopolju, dvajset kilometrov stran od škvera (obrtna delavnica v ladjedelnici), takoj ob avtobusni postaji. Tam, kjer delujejo zdaj, bom odprl prostor za izobraževanje, rekreacijo, počitek, zabavo in kulturno-umetniške aktivnosti. Če sindikalisti tega ne bodo sprejeli, bom strgal kolektivno pogodbo," je zapisal Debeljak.

Novi lastnik je tudi napovedal, da bo zmanjšal administracijo, ker so se "po sorodstvenih povezavah ustvarjala nepotrebna delovna mesta", prav tako pa bo prek agencije GfK testiral osebnosti zaposlenih.

Ne spreglejte