SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodenje skupine Tuš prevzema Mirko Tuš

4

termometer

Mirko Tuš, nekoč najbogatejši Slovenec, ki se je letos s 53,1 milijona evrov uvrstil na 15. mesto na lestvici, prevzema vodenje skupine Tuš. Ustanovitelj Mirko Tuš bo tako zamenjal Iva Švrljugo.

Na vprašanje novinarjev Financ, ali je Mirko Tuš postal glavni direktor Tuš Holdinga in tudi njihove največje trgovske družbe Engrotuš, so v Tušu odgovorili, da je "po uspešni prodaji Tušmobila vodenje Skupine Tuš prevzel Mirko Tuš. Tanja Tuš, kot do sedaj, ostaja direktorica ter prokuristka".

Doslej sta imela tako Tuš Holding kot Engrotuš tri direktorje, še pišejo Finance. Poleg Mirka in Tanje Tuš je bil to še Ivo Švrljuga.

Osnovna dejavnost Engrotuša je trgovina, konec letošnjega maja pa se je družba preoblikovala iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Pod njenim okriljem delujejo Planeti Tuš, veriga drogerij Tuš drogerije, gostinska ponudba s cateringom, bowling centri, biljard klubi in otroške igralnice. Engrotuš pa sodi pod okrilje Tuš Holdinga, v katerem so še Tuš nepremičnine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin