SiolNET. Posel danes Novice
0,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada zamenjala del vodstva slabe banke

0,49

termometer

DUTB
Foto: STA

Vlada je na dopisni seji odpoklicala Tomaža Beska in Mitjo Križaja z mesta neizvršnih direktorjev upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) ter za obdobje od 3. junija do konca leta 2022 na njuni mesti imenovala Alenko Urnaut Ropoša in Borisa Novaka.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom), je vlada Tomaža Beska in Mitjo Križaja odpoklicala z današnjim dnem, Borisa Novaka in Alenko Urnaut Ropoševo pa imenovala za obdobje od 3. junija letos do konca leta 2022. Razlogov za zamenjavo vlada ni pojasnila, poroča STA.

Novak je od maja 2012 generalni direktor Pošte Slovenije, maja 2017 je bil imenovan za drugi petletni mandat. Je tudi član nadzornega sveta Športne loterije in predsednik nadzornega sveta Intereurope.

Urnaut Ropoševa je lastnica podjetja za nepremičninsko svetovanje Renova Real. Med drugim je pooblaščena ocenjevalka vrednosti nepremičnin in sodna cenilka za področje nepremičnin, je razvidno s spletne strani podjetja.

Besek je bil predsednik upravnega odbora. Prejšnja vlada ga je za neizvršnega direktorja DUTB imenovala z 8. decembrom 2018, potem ko je odpoklicala prejšnjega neizvršnega direktorja in predsednika upravnega odbora Miho Juharta. Vlada je takrat kot razlog navajala nepravilnosti in nespoštovanje internih aktov pri prodaji zemljišča za tovarno družbe Lonstroff v Logatcu, spomni STA.

Križaj je bil neizvršni direktor DUTB od 28. januarja 2017, ko je mandat nastopil skupaj z Juhartom.

Vlada kot skupščina DUTB imenuje neizvršne člane upravnega odbora DUTB. Neizvršna direktorja sta še Marko Tišma (od 14. decembra 2018) in Aleksander Lozej (od 21. junija 2019).

V upravnem odboru so še trije izvršni direktorji, ki jih imenujejo neizvršni direktorji, in sicer glavni izvršni direktor Matej Pirc ter izvršna direktorja Bojan Gantar in Andraž Grum.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin