SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Video: Slovenec s čilijem navdušuje gurmane po vsem svetu

3

termometer

Čas krize je tudi čas velikih priložnosti. To je izkoristil Tomaž Pipp iz Svetega Duha, ki je odkril zanimivo tržno nišo, v kateri doma nima konkurence. Goji namreč več kot 30 vrst čilijev.

Tomaž Pipp se je s čilijem začel ukvarjati povsem ljubiteljsko, danes pa s svojimi omakami, posipi, namazi, džemom in preostalimi izdelki tekmuje z gostinci po vsem svetu in navdušuje vse gurmane po Sloveniji in svetu. Od čilija, ki ga na sezono pridela pol tone, se da živeti, ne pa obogateti, pravi.

Njegovi čiliji dobesedno zažigajo. Kdor bo poskusil njegove izdelke, bo pekočnost zaman blažil z vodo. "Pekočnost lahko umirimo z mlekom ali jogurtom, ker sta mastna. Z vodo to ne gre," pravi Pipp. Prav ste slišali. Oboževalci pikantne hrane si radi privoščijo celo čilijevo marmelado. Možnosti je precej, tako kot čilijev, ki jih Tomaž pridela kar pol tone na sezono.

Sicer je čili izjemno zdrav. Vsebuje vitamina A in D, deluje antibakterijsko in je naravni antioksidant. Bolj vražji, kot je čili, bolj koristen je za naše zdravje. Poleg tega je kot droga, pripelje nas do ugodja, ki si ga želimo znova in znova. Kljub temu se z njim ne gre igrati. Kdor ni vajen pekoče hrane, lahko po zaužitju močnega čilija občuti neprijetne simptome.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin