Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2011,
16.13

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 1. 2011, 16.13

7 let, 2 meseca

V podaljšanem roku še 46.600 pripomb na vrednost nepremičnin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Geodetska uprava RS (Gurs) je v podaljšanem roku za posredovanje pripomb na pripisano vrednost nepremičnin prek spleta prejela še okoli 46.600 pripomb lastnikov.

Odkar so lastniki prejeli obvestila Gursa, so zabeležili skupno 523.000 pripomb na vrednost nepremičnin. Lastniki nepremičnin so od 4. oktobra lani, ko so vsi lastniki prejeli obvestila s podatki o nepremičninah in pripisani vrednosti ter so začeli teči zakonski roki, do 26. januarja letos spremenili ali dali pripombe na skupno 1,44 milijona podatkov o nepremičninah. Od tega je bilo okoli 476.400 pripomb na vrednost nepremičnin. Posamezni lastniki so eno pripombo posredovali večkrat Rok za posredovanje pripomb na vrednost po pošti ali osebno se je iztekel 25. januarja, je bilo pa mogoče še do minule nedelje pripombo podati prek spletne aplikacije. Kot so povedali na Gursu, je od srede do nedelje spletno aplikacijo uporabljalo nekaj manj kot 10.200 lastnikov (od tega 4800 v nedeljo), v tem času pa so zabeležili 46.600 pripomb na vrednost. Gurs pri podanih pripombah opaža, da so lastniki eno pripombo poslali večkrat.

Skupno so doslej tako zabeležili okoli 523.000 pripomb na vrednost, pri čemer pripombe, prejete po pošti, še vnašajo v sistem. Končno število pripomb na vrednost bo po navedbah Gursa znano v tednu ali dveh.

Na Gursu so že sredi januarja dejali, da imajo dovolj pripomb, da bodo lahko ustrezno popravili modele, po katerih so pripisali vrednost nepremičninam.

Vse pripombe na vrednost bodo dokončno obdelali do septembra. Modele bo predvidoma novembra z uredbo sprejela vlada, nato pa bodo z uveljavitvijo uredbe, predvidoma decembra, pripisane vrednosti nepremičninam uradno določene.

Lastniki lahko ostale podatke o nepremičnini in o lastništvu urejajo tudi v prihodnje, Gurs pa svetuje, da jih uredijo do uradne uporabe, torej predvidoma do konca leta.

Ne spreglejte