SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet Fiho proti noveli zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije

3

termometer

Svet Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (Fiho) se je seznanil s predlogom novele zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije.

Predlog je v DZ poslala skupina poslancev s prvopodpisanim Francom Jurijem. Predlog sprememb svet Fiha v celoti zavrača, so sporočili iz fundacije.

Zakon predvideva zmanjšanje števila članov Fiha Predlog novele zakona med drugim predvideva zmanjšanje števila članov sveta Fiha s 30 na 23 članov, so zapisali v fundaciji. Spreminja se tako, da se število predstavnikov invalidskih organizacij zmanjša s 16 na devet, šest članov imajo predstavniki humanitarnih organizacij (zdaj devet), ostanejo predstavniki Rdečega križa, Slovenske Karitas in Gorske reševalne zveze Slovenije, število članov vlade pa se poveča z dva na pet.

"Predlog je nesprejemljiv" Za člane sveta Fiha je to nesprejemljivo in zato predlog skupine poslancev v celoti zavračajo.

Proti predlogu novele so tudi v Nacionalnem svetu invalidskih organizacij Slovenije. Po njihovem mnenju bi predlog sprememb pomenil "demontažo sistema", saj bi v svet Fiha "namesto izvoljenih predstavnikov invalidskih organizacij pripeljalo politične kadre".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin