SiolNET. Posel danes Novice
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Skupina Petrol povečala prihodke in dobiček

0,07

termometer

Petrol
Foto: STA

Skupina Petrol je v prvem polletju na letni ravni povečala prihodke od prodaje za 15 odstotkov na 2,73 milijarde evrov. Čisti dobiček se je zvišal za štiri odstotke na 40,7 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa za 23 odstotkov na 66,1 milijona evrov. S poslovanjem so se v četrtek seznanili nadzorniki.

Petrol je na ravni skupine s prodajo trgovskega blaga in povezanih storitev v prvem polletju ustvaril 236,7 milijona evrov prihodkov, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lanskega leta, izhaja iz poročila, objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Bencinska črpalka Posel danes Skupina Petrol v četrtletju okrepila dobiček

Petrol je na ravni skupine prodal 1,9 milijona ton proizvodov iz nafte, kar je 17 odstotkov več kot v prvih šestih mesecih lani. Na domačem trgu, v Sloveniji, je prodal 846.200 ton proizvodov iz nafte, kar predstavlja sedemodstotno rast. Prodaja pogonskih goriv (motornih bencinov in dizelskega goriva) je bila boljša za sedem odstotkov.

petrol Posel danes Petrol je lani ustvaril več kot 90 milijonov evrov čistega dobička

Kot še izhaja iz poslovnega poročila, je Skupina Petrol v prvih šestih mesecih ustvarila 98,7 milijona evrov dobička pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA), kar je 25 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

Ivan Čermak Posel danes Kaj je Petrol kupil od hrvaškega generala iz operacije Nevihta

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin