Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
25. 2. 2014,
10.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 25. 2. 2014, 10.06

7 let, 2 meseca

Pogačarjev Pinus namesto svojih delavcev raje plačuje zunanje svetovalce

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tovarna kemičnih izdelkov Pinus iz Rač v lasti Igorja Pogačarja diha na škrge. Medtem ko okoli 80 zaposlenih že dva meseca ni dobilo plač, so zaslužki zunanjih svetovalcev podjetja zavidljivi.

Skladno s sklenjenim sporazumom z upravo družbe morajo delavcem večji del zaostalih obveznosti pokriti do petka, če ne bodo v ponedeljek, 3. marca, začeli stavkati.

V upravi podjetja s 120-letno tradicijo, ki jo vodi Marko Klemenčič, so glede imen svetovalcev in njihovih zaslužkih precej nezgovorni. Ne marajo govoriti niti o tem, kakšni so bili učinki teh poslov in ali so bili svetovalci sploh učinkoviti. Kljub potrjeni prisilni poravnavi likvidnostne težave podjetja ne popustijo, piše današnji Večer. Na slabi banki je trenutno 90 odstotkov Pinusovih slabih terjatev iz dveh največjih slovenskih bank.

Zaposlene vznemirjajo tudi podatki o domnevno dragih in vprašljivih svetovanjih, ki naj bi jih najemala uprava in menda celo prednostno poplačevala, medtem ko zanje denarja ne najde.

Med svetovalci tudi nekdanja predsednica uprave Palome Med svetovalci je tudi nekdanja predsednica uprave Paloma Mateja Pergar, ki ima kot samostojna podjetnica v Celju registrirano podjetniško svetovanje Domina. Podjetju svetuje na področju financ, kontrolinga, prestrukturiranja bančnega dolga. "Ne vem, zakaj bi razkrivala znesek. To je brez pomena," je novinarki Večera dejala v telefonskem razgovoru. A po oklevanju je vendarle navedla mesečni znesek, ki naj bi po njenih besedah znašal okoli štiri tisoč evrov.

Med privilegiranci naj bi bila tudi Klemenčičeva zasebna partnerica Tamara Belšak. Po Večerovih virih naj bi njeno devetkratno svetovanje tovarno stalo približno 18 tisoč evrov. Partnerja pa nista le zasebno povezana, temveč tudi poslovno in prek istih igralcev. Klemenčič je namreč v s.p.-ju Tamare Belšak tudi prokurist, še razkriva Večer.

Ne spreglejte