Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 2. 2014,
7.30

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Trimo Tatjana Fink

Torek, 25. 2. 2014, 7.30

7 let, 2 meseca

Nadzorni svet odpoklical direktorico Trima Tatjano Fink

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolga leta smo bili zelo uspešni, kriza pa tudi nam ni prizanesla, je ob odhodu s položaja Tatjana Fink v pismu zapisala svojim sodelavcem. Vodenje podjetja je prevzel Bogdan Topič.

Nadzorni svet Trima Trebnje je direktorico Tatjano Fink odpoklical s položaja glavne direktorice. "Na tem mestu sem delovala skoraj 22 let. V teh letih smo ustvarili mednarodno prepoznaven Trimo. Z mnogimi od vas smo stopali na povsem neznana področja in iz idej gradili vsakdanjo realnost. Dolga leta smo bili zelo uspešni, kriza pa tudi nam ni prizanesla," je ob slovesu sodelavcem zapisala Finkova.

"Kljub zelo zahtevnim pogojem nam je uspelo podjetje vzdrževati v poslovni kondiciji in ves čas smo bili dovolj motivirani, da bomo prebrodili težave. Sama osebno sem vložila v to vso energijo in znanje, z željo, da bankam čim prej vrnemo posojila in Trimo ponovno vrnemo v polno formo," je dodala.

Novemu vodstvu z Bogdanom Topičem, dosedanjim predsednikom nadzornega sveta, na čelu je zaželela veliko uspehov pri iskanju najboljših rešitev za Trimo.

Menedžerji Trima lastniško obvladovali podjetje Trebanjski paradni konj Trimo je zaradi gospodarske krize zašel v likvidnostne težave, družba je tudi močno zadolžena. Menedžerji Trima so prek holdinške družbe Trimo Investment obvladovali več kot 57-odstotni delež te družbe. Največja posamična lastnica je bila z več kot 12-odstotnim deležem zdaj že nekdanja predsednica uprave Trima Tatjana Finbk. Holding je že lani poleti razglasil plačilno nesposobnost, trem bankam pa naj bi dolgoval okoli 12 milijonov evrov.

Družbe skupine Trimo so sicer konec januarja z bankami upnicami sklenile pogodbo o finančnem prestrukturiranju. Ta predvideva postopno odplačilo 45 milijonov evrov glavnic posojil do konca leta 2017, izdajo novih garancij Trimu, predvidena pa je tudi konverzija terjatev do družbe Trimo Investment v lastniške deleže.

Družba zaposluje desetino Trebanjcev Trimo v skupini zaposluje več kot 900 ljudi in je med slovenskimi podjetji zadnja leta med največjimi izvozniki. Prav tako je pomembna vloga skupine Trimo kot lokalnega delodajalca, ki v občini Trebnje predstavlja okrog desetine delovnih mest, so ob današnjem dogajanju še poudarili v podjetju.

Ne spreglejte