SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Merkur bo kredit začel črpati po 20. januarju

2

termometer

V nakelskem podjetju še vedno čakajo, da bodo lahko začeli črpati kredit. Po pričakovanjih predsednika uprave Merkurja Blaža Pesjaka ga bodo začeli črpati po 20. januarju.

Kot je pojasnil Pesjak, bodo dolgoročni sindicirani kredit, ki so ga najeli pri konzorciju bank na čelu z Novo Ljubljansko banko, črpali na podlagi predračunov za nakup zalog. Predvsem so sveža sredstva potrebna za zagon veleprodaje, medtem ko maloprodaja že s tekočim denarnim tokom lahko opravlja nakupe blaga v tej meri, da deluje na 80 odstotkih svoje zmogljivosti.

"Merkur trenutno normalno posluje"

V Merkurju je po zelo optimističnem decembru sicer januar po pričakovanjih slabši. Prav januar je namreč glede na običajno mesečno dinamiko najslabši mesec za trgovce. Vendar se glede na primerljiva obdobja stanje vendarle izboljšuje, je zagotovil Pesjak in dodal, da Merkur trenutno normalno posluje.

Potekajo tudi priprave na dokapitalizacijsko skupščino, ki bo 31. januarja. Pesjak pričakuje, da bo dokapitalizacija s konverzijo terjatev v vrednosti 85 milijonov evrov izglasovana in ne predvideva kakšnih zapletov. Kljub pozitivnim znakom, ki jih ima vodstvo Merkurja po razgovorih z upniki in lastniki, pa bo 100-odstotno dokapitalizacija zagotovljena šele ko bo na skupščini potrjena.

Zahteva po posebni reviziji

Na skupščino bodo na predlog Save, ki je druga največja lastnica Merkurja, vključili tudi zahtevo po posebni reviziji zaradi preveritve posameznih poslov družbe. Pesjak, ki Merkur vodi od konca lanskega septembra, revizijo podpira, saj tudi sam meni, da je potrebna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin