SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letošnja proizvodnja v Revozu blizu lanskega rekorda

4

termometer

Letošnje poslovanje novomeškega Revoza bo zelo blizu lanskemu, proizvodnja pa se bo močno približala lanskemu rekordu 212.680 izdelanih vozil.

Posledično bodo podobni kot lani tudi prihodki in čisti dobiček, čeprav bo slednji zaradi dviga cen surovin na svetovnih trgih morda nekoliko nižji, so povedali v Revozu.

V Revozu bodo delali tudi za praznike Po besedah Revozove tiskovne predstavnice Nevenke Bašek Zildžović bodo v Revozu delali tudi za praznike, razen ob koncu leta, ko bodo 31. decembra delavce poslali na kolektivni dopust, 24. decembra oz. na božični predvečer in večer pa ne bosta delali popoldanska in nočna izmena.

V nadaljevanju pričakujejo padec proizvodnje V prvih mesecih prihodnjega leta bodo še obdržali obratovanje v treh polnih izmenah, v nadaljevanju pa pričakujejo padec proizvodnje in posledično prehod na dve izmeni in pol ali celo samo dve.

Konec iztekajočega leta se namreč na evropskem tržišču iztečejo zadnje spodbude za nakup novih vozil, hkrati pa twingo, Revozov količinsko najpomembnejši avtomobilski model, prehaja v drugo fazo življenjskega cikla, ko naročila običajno upadejo, je pojasnila.

V Revozu naj bi izdelovali novega twinga in štirisedežni smart Vendar pa si v Revozu prihodnje leto obetajo tudi zelo pomembne odločitve, saj naj bi zveza Renault-Nissan in Daimler sprejela dokončno odločitev glede projekta novega twinga in štirisedežnega smarta, ki naj bi ju izdelovali v Revozu, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

V letu 2009 ustvarili 20,6 milijona evrov dobička Kot je v začetku januarja povedal predsednik uprave Revoza Aleš Bratož, je edini slovenski proizvajalec vozil v letu 2009 ustvaril 1,28 milijarde evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov dobička.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin