SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger
BREZPLAČNI VODNIK KORAK ZA KORAKOM

Kako od doma trgovati s cenami delnic farmacevtskih podjetij?

Oglasno sporočilo

Obstaja panoga, ki je bila med pandemijo covida zelo uspešna, in to so proizvajalci cepiv. Pfizer, Moderna, AstraZeneca ter Johnson in Johnson - delnice vseh teh podjetij so narasle.

vakcina_1

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Pfizerja in Moderne (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic farmacevtskih podjetij. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

  Vakcina_2

V času, ko svetovne vlade izvajajo pritisk na ljudi z namenom cepljenja, se je pojavilo novo podjetje v tem sektorju - ameriško farmacevtsko podjetje Novavax, ki še ni izstopilo iz sence velikanskih farmacevtskih podjetij, prevladujočih v tej industriji.

Zdi se, da se to spreminja z Novavaxovim cepivom proti covidu, ki je približno 90-odstotno učinkovito, kar je blizu tistima, ki ju proizvajata Pfizer in Moderna.

Novavax pri pridobivanju odobritve in uvajanju na trg zaostaja za podjetji Pfizer in Moderna, vendar v družbi menijo, da obstaja veliko prostora za cepivo, ki je eno najučinkovitejših in ne vsebuje nove tehnologije mRNK, ki skrbi nekatere od tistih, ki dvomijo o cepivu. Novavax je trenutno na poti, da pridobi rezultate zadnje faze svojih raziskav in jih preda regulatorjem v odobritev.

Družba je 24. septembra objavila, da je zaprosila za nujno odobritev svojega zdravila. To je pripeljalo do močne rasti delnic za skoraj 12 odstotkov. Vlagatelji upajo, da bo podjetje, ki gre skozi enak proces kot Moderna, imelo enako presenetljive rezultate kot Moderna. Letošnja cena delnic Moderne je skočila za 300 odstotkov.

Delnica Novavaxa se je letos že zvišala za 122 odstotkov. Toda v podjetje ne verjamejo samo vlagatelji, čeprav zdravilo še ni odobreno, saj se je Japonska že dogovorila za nakup 150 milijonov odmerkov. Čas bo pokazal, ali bo Novavaxu uspelo ponoviti uspeh Moderne.

Viri: Reuters, Marketwatch

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 80 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato se prepričajte, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin