Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
26. 11. 2019,
9.58

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

Istrabenz DUTB Herman Rigelnik

Torek, 26. 11. 2019, 9.58

4 leta, 5 mesecev

Istrabenz v roke Hermana Rigelnika?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Herman Rigelnik | Nekdanji generalni direktor družbe ACH Herman Rigelnik je bil prvi predsednik državnega zbora. Bil je tudi med ustanovnimi člani Foruma 21. | Foto STA

Nekdanji generalni direktor družbe ACH Herman Rigelnik je bil prvi predsednik državnega zbora. Bil je tudi med ustanovnimi člani Foruma 21.

Foto: STA

Tik pred skupščino, na kateri naj bi delničarji odločali o likvidaciji družbe Istrabenz, Intus Invest, ki ga obvladuje Herman Rigelnik, napoveduje prevzem holdinga.

Zadolženi Holding Istrabenz je po prenosu Istrabenza Turizma na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) septembra postal insolventen, zato je za danes sklical skupščino, ki naj bi odločala o prenosu preostalega premoženja na slabo banko in o likvidaciji družbe. A Intus Invest je ravno na dan skupščine objavil prevzemno namero za odkup preostalih delnic, poroča Delo.

Novice Istrabenz Turizem s pogodbo o prodaji Grand hotela Adriatic Opatija

V Istrabenzu ne vedo nič

Peter Krivc, direktor Intus Investa, ki ima v lasti 12,94 odstotka delnic Istrabenza, je za Delo pojasnil, da želijo maksimirati vrednost naložbe, drugih načrtov pa ni razkril. V Istrabenzu z namero družbe, ki je v lasti Krivca in Axor Holdinga, dela nekdanjega ACH, ki ga kot predsednik nadzornega sveta obvladuje Herman Rigelnik, menda niso seznanjeni, dogajanja pa ne komentirajo.

Zaradi lastniških sprememb v zadnjih dneh pa je prišlo do prerazporeditve moči, zato po poročanju časnika ni izključena niti odpoved skupščine.

Novice Matej Narat vendarle ne bo sedel v upravi Istrabenza
Prejšnji teden je prišlo do sprememb v lastništvu Istrabenza. Sava, ki je bila največji delničar holdinga, je svoj 16,32-odstotni delež prodala DUTB. Ta ima tako sedaj 21,69-odstotni delež.

Svoj delež je prodala tudi Gorenjska banka, ki je bila z 8,24 odstotka delnic peta največja lastnica. Po pisanju medijev iz minulega tedna je ta delež kupila družba BSL, ki jo vodi Andrej Toš mlajši, sin odvetnika Andreja Toša, ki zastopa tudi srbskega poslovneža Miodraga Kostića, lastnika Gorenjske banke.

BSL naj prenosa premoženja na DUTB ne bi podprl, saj je v postopku prodaje polovičnega deleža Adriafina, ki je v polovični lasti Istrabenza, oddal najvišjo ponudbo v višini dobre štiri milijone evrov. Družba Adriafin je sicer nekaj manj kot 78-odstotna lastnica družbe Vinakoper.

Največji lastniki Istrabenza so še Hoteli Cavtat prek fiduciarnega računa s 15,88-odstotnim in NFD Holding v stečaju s 13,99-odstotnim. STA
Igor Bavčar
Novice Tožilec za Bavčarja v zadevi Istrabenz predlaga sedem let zapora
Ne spreglejte