Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 1. 2011,
16.37

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 13. 1. 2011, 16.37

7 let, 2 meseca

GZS bo sodelovala z gospodarsko zbornico Ekvatorialne Gvineje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v Ljubljani v sodelovanju z ankaranskim podjetjem Noemar organizirala poslovno konferenco ob obisku vladne in gospodarske delegacije iz Ekvatorialne Gvineje.

Gospodarski zbornici obeh držav sta ob tej priložnosti podpisali sporazum o sodelovanju, so sporočili iz GZS.

"Za slovenska podjetja obstajajo številne priložnosti"

Na dogodku, katerega se je udeležilo prek 70 slovenskih podjetij, so spregovorili o medsebojnih priložnostih sodelovanja, predvsem v dejavnostih gradbeništva, pohištvene industrije, kmetijske mehanizacije, železnine in blaga široke potrošnje.

Kot je uvodoma dejal direktor Centra za konkurenčnost pri GZS Aleš Cantarutti, obstajajo za slovenska podjetja številne priložnosti ne le na klasičnih trgih, ki jih že izredno dobro poznajo, temveč tudi na drugih, novih tržiščih, kot je Ekvatorialna Gvineja.

Slovenska podjetja iščejo povezave s tujimi podjetji

Doslej menjava s Slovenijo praktično ni obstajala, velika udeležba gospodarstvenikov na dogodku pa potrjuje, kako nujno slovenska podjetja potrebujejo in iščejo povezave s tujimi partnerji, tudi v tako majhni državi v srcu Afrike, je menil.

"V Ekvatorialni Gvineji je neizkoriščen potencial" "Ekvatorialna Gvineja ima prav zagotovo še veliko neizkoriščenega potenciala, saj ima trenutno odkritih za 25 let naftnih rezerv in veliko potenciala v turizmu kakor tudi možnost vlaganj v Evropo," je poudaril predsednik gospodarske zbornice Ekvatorialne Gvineje Gregorio Boho Camo.

V Sloveniji bodo ostali šest dni

Po besedah svetovalca predsedstva Ekvatorialne Gvineje za gospodarstvo Andresa Moisesa Mbe Obona ima Ekvatorialna Gvineja trg, ki slovenskim podjetnikom nudi ugodno poslovno okolje in številne priložnosti, še posebej v obdobju gospodarske krize. "V zadnjih petih letih beležimo štirikraten porast podjetij, ki zaupajo našemu trgu," je dejal.

Gospodarska in vladna delegacija Ekvatorialne Gvineje bo v Sloveniji ostala šest dni in v tem času obiskala nekatera slovenska podjetja. V petek se bodo tako mudili v Luki Koper ter v Piranu. V naslednjem tednu se bodo podali še v goriško, štajersko in notranjsko regijo.

Ne spreglejte