Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 5. 2022,
15.30

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

zadolževanje gen-i

Sreda, 4. 5. 2022, 15.30

1 leto, 11 mesecev

GEN-I izdal za 60 milijonov evrov komercialnih zapisov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
gen-i sonce | GEN-I je lani posloval rekordno; ustvaril je 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička. Letošnje številke presegajo poslovni načrt. Družba je v prvih dveh mesecih letos ustvarila 13,37 milijona evrov dobička iz poslovanja in 10,52 milijona evrov čistega dobička, kar je nad načrtovanimi rezultati za prvo letošnje polletje.

GEN-I je lani posloval rekordno; ustvaril je 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička. Letošnje številke presegajo poslovni načrt. Družba je v prvih dveh mesecih letos ustvarila 13,37 milijona evrov dobička iz poslovanja in 10,52 milijona evrov čistega dobička, kar je nad načrtovanimi rezultati za prvo letošnje polletje.

Družba GEN-I je uspešno izvedla prodajo 12-mesečnih komercialnih zapisov v skupni nominalni vrednosti 60 milijonov evrov. S sredstvi bo družba financirala obratni kapital in razpršila strukturo virov kratkoročnega financiranja v primerjavi z bančnim kreditiranjem, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz GEN-I.

GEN-I je sicer višino zadolževanja z izdajo komercialnih zapisov sprva določil pri 50 milijonih evrov. Ker pa je družba od zainteresiranih vlagateljev prejela zavezujoče ponudbe v vrednosti skoraj 70 milijonov evrov, se je odločila prvotno zastavljeno višino zadolževanja zvišati za deset milijonov evrov.

V prvi prodaji je izdajo komercialnih zapisov vpisalo in vplačalo 50 investitorjev, v dodatni prodaji pa 12 investitorjev. V prvi prodaji je bilo vpisanih in vplačanih za 50 milijonov evrov komercialnih zapisov, v dodatni izdaji pa še za deset milijonov evrov, so pojasnili v GEN-I.

Obrestna mera komercialnega zapisa − gre za 11. izdajo − znaša 1,30 odstotka letno. S komercialnimi zapisi se bo trgovalo na Ljubljanski borzi, uvrstitev na organiziran trg bo izvedena v prihodnjih dneh.

 

Ne spreglejte