Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 3. 2011,
15.18

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 19. 3. 2011, 15.18

7 let, 2 meseca

Elan in Gorenje tudi letos dobitnika nagrade Red dot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Elan, ki s svojimi inovativnimi izdelki redno prejema mednarodne nagrade, je letos za svoje smuči Amphibio dobitnik dveh nagrad za oblikovanje red dot.

Nagrado, ki bodo v nemškem Essnu podeljene julija, pa sta si med slovenskimi podjetji priborila tudi Gorenje za upravljalni modul iChef in Iskratel za linijo izdelkov Innbox.

"Razvoj takšnih produktov je v Elanovi viziji za prihodnost" Elan z "rdečima pikama" za Amphibio waveflex 14 in 82XT nadaljuje svojo uspešno zgodovino nagrajenih produktov, ki jo je leta 2006 obogatila WaveFlex tehnologija, ki je postala največkrat nagrajena tehnologija v smučarski industriji. "Današnja inovacija Amphibio dokazuje, da Elan ne le razvija inovativne in oblikovno dovršene produkte, ampak da je razvoj takšnih produktov v Elanovi viziji za prihodnost," so sporočili iz begunjskega podjetja.

"Dizajn igra pomembno vlogo pri strategiji znamke" Direktor oblikovanja in projektov v Elanu Luka Grilc je pojasnil, da dizajn igra pomembno vlogo pri strategiji blagovne znamke Elan. V minulih sezonah je Elan že osvojil vrsto najbolj priznanih nagrad za dizajn, ki prispeva pri promociji izdelkov. Pri smučeh Elan Amphibio pa je begunjsko podjetje združilo moči s Porsche Design Studio in tako uskladilo tehnologijo Elanovih produktov z ustrezno obliko, prek katere izpostavljajo njihove glavne karakteristike.

Gorenje: Kompleksna inovacija, ki je prevedena v preprosto uporabo Gorenjev inovativni upravljalni modul pečic iChef pa je strokovno žirijo prepričal z dobro premišljenimi rešitvami detajlov. Nagrajeni elektronski upravljalni modul z velikim barvnim zaslonom predstavlja najnaprednejše elektronsko upravljanje pečic na dotik doslej in pomeni pomemben premik v razvoju upravljanja gospodinjskih aparatov. Gre za kompleksno inovacijo, ki je prevedena v preprosto uporabo in privlačno obliko, pojasnjujejo v Gorenju.

Nagrajeni upravljalni modul, ki ga bo Gorenje na izbrane trge začelo uvajati spomladi, je v celoti rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanja. Matevž Popič in Lidija Pritržnik iz Gorenje Design Studia, ki sta iChef oblikovala, poudarjata, da je bila ključna usmeritev pri oblikovanju modula enostavna in intuitivna uporaba pečice.

Poleg častnega priznanja nagrade red dot za upravljani modul iChef je Gorenje letos prejelo še dve nagradi red dot. Neodvisna žirija je nagradila tudi vrhunsko kakovost in inovativen dizajn steklokeramičnega plinskega kuhališča iz linije Magna blagovne znamke Atag, s katero je Gorenje prisotno na nekaterih trgih Zahodne Evrope. Tretjo nagrado red dot pa je prejel Gorenje Design Studio za oblikovanje uporabniške telekomunikacijske opreme za optični dostop CPE, katerega naročnik je Iskratel.

"V poplavi izdelkov za zaključevanje telekomunikacijske povezave preko optičnega vlakna smo želeli vpeljati ključno prepoznavnost izdelka in družine izdelkov Innbox ter vključiti bogate izkušnje, ki jih je naše podjetje pridobilo v tej relativno kratki zgodovini tehnologije dostopa do doma prek optičnega vlakna," so pojasnili v Iskratelu in dodali, da je dizajn ohišja že pripravljen tudi za nove različice modemov Innbox, ki bodo dopolnili že zdaj uspešno in prepoznavno serijo izdelkov.

1700 podjetij prijavilo skupaj 4433 produktov Na enega najbolj priznanih mednarodnih izborov na področju oblikovanja red dot, kjer so bile nagrade prvič podeljene leta 1955, je letos 1700 podjetij iz 60 držav prijavilo skupaj 4433 produktov. Nagrade, katerih slovesna podelitev bo 4. julija, prejmejo le produkti z dovršenim dizajnom najvišje kakovosti.

Med slovenskimi podjetji nagrade poleg Elana in Gorenja redno prejema tudi Alpina, ki pa se na letošnji izbor ni prijavila. Kot je pojasnil direktor razvoja in raziskav v žirovskem podjetju Igor Zupan, pa že pripravljajo projekte za drugo leto.

Ne spreglejte