SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Dogovor o pomoči je avtomatski pilot v popolno katastrofo"

2

termometer

Vodja grške skrajne levičarske stranke Siriza Aleksis Cipras je izjavil, da si bo Siriza prizadevala za razveljavitev dogovora o finančni pomoči z Evropsko unijo in Mednarodnim denarnim skladom (IMF).

"Pomoč se bodisi uporablja bodisi razveljavi. Mi jo bomo razveljavili," je dejal Cipras. Dogovor o pomoči je primerjal s "smrtonosnim zdravilom", ki je v Grčiji povzročil tragedijo. "Bolnikovega življenja ne rešiš s spremembo doziranja smrtonosnega zdravila. Zdravilo moraš spremeniti sam," je menil.

"To je enako kot vrnitev na drahmo" "Dogovor o pomoči je avtomatski pilot v popolno katastrofo. To je enako kot vrnitev na drahmo," je še dejal vodja Sirize, ki je na volitvah 6. maja zasedla drugo mesto.

Najnovejše javnomnenjske raziskave dva tedna pred volitvami sicer kažejo na zelo izenačen rezultat Sirize in konservativne Nove demokracije.

Dve anketi napovedujeta zmago Nove demokracije, tretja pa Sirizi Dve anketi napovedujeta zmago Nove demokracije, tretja pa najboljši rezultat napoveduje Sirizi. Po teh anketah bi Nova demokracija dobila med 25,5 in 26,5 odstotka glasov, medtem ko bi jih Siriza dobila med 23,6 in 31,5 odstotka. To pomeni, da bo moral zmagovalec v vsakem primeru sestaviti koalicijsko vlado, pri čemer je prag za absolutno večino v 300-članskem parlamentu pri približno 38 odstotkih.

Tretje mesto bi zasedla socialistična stranka Pasok, ki bi dobila med 9,9 in 13,5 odstotka glasov. Ankete četrto mesto napovedujejo Demokratični levici, ki ima med 4,4 in 7,5 odstotka podpore.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin