Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

delnice trgovanje PR članek

Torek, 14. 3. 2023, 7.00

1 leto, 1 mesec

Brezplačen vodnik korak po koraku: Kako trgovati s cenami delnic?

Oglasno sporočilo

Največja svetovna podjetja ob koncu vsakega četrtletja, štirikrat letno, objavijo poslovne rezultate, rezultati pa odločilno vplivajo na gibanje vrednosti delnic.

Picture1_Fortrade | Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Foto: Fortrade Cyprus Ltd.

Ko vlagatelj pogleda finančna poročila podjetja, običajno vedno upošteva tri dejavnike. To so dobički na delnico (angl. earnings per share ali EPS), zasluženi prihodki in napovedi analitikov.

Fortrade je za vse, ki jih zanima, kako trgovati s ceno delnic na spletni borzi (t. i. finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s cenami delnic. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic prevzemite tukaj.

Ni pomembno, da razumete, kako se zasluži z delnicami ter kako se pride do prihodka in napovedi analitikov, prav tako ni treba poznati drugih podrobnosti in tega, kako se izračunavajo. Ključno je primerjati (uradno) objavljene rezultate s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek nižji od pričakovanja analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani lahko rezultati, boljši od pričakovanj, zvišajo ceno akcije.

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napoved se nanaša na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči, in predlagan obseg, v katerem bo uspešno v prihodnosti. Posledično, če podjetje napoveduje nepričakovano visok dobiček na delnico in prihodek, vendar po pesimistični napovedi, bo cena delnic še vedno padala.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s cenami delnic prevzemite tukaj.

Viri: Bloomberg

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji, in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. 84 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij, posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte