SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo trgovske družbe breme višjega DDV-ja res prevalile na dobavitelje in distributerje? (VIDEO)

1

termometer

 | Foto:
V Mercatorju načrtujejo, da bodo cene izbranih osnovnih življenjskih potrebščin ob dvigu DDV-ja ohranili na isti ravni in tako ublažili negativne posledice, ki jih bo imel dvig DDV-ja za kupce.

Takšen je kratek odgovor enega največjih slovenskih trgovcev na sporočilo Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), da želijo trgovske družbe po njihovih informacijah za določeno obdobje celotno breme višjega davka na dodano vrednost prevaliti na dobavitelje in distributerje. To bi po podatkih GZS-ja lahko pomenilo najmanj 4,5 milijona evrov izpada prihodka v živilski industriji. Posledično pa bi brez prihodka iz tega naslova ostala tudi država, so prepričani pri omenjeni zbornici.

To bi bil po njihovem prepričanju tudi nov udarec lokalnim dobaviteljem in distributerjem, kar bi posledično pomenilo grožnjo za delovna mesta in ekonomski pritisk na nižje plače. "Pomembno bi se znižala tudi kupna moč v trgovinah. Zato takšna obravnava lokalnih dobaviteljev po našem prepričanju ni v interesu trgovskih družb."

Ob tem GZS trgovske družbe še opozarja, da s takšnim ukrepom sami znižujejo tudi kupno moč svojih kupcev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin