SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Banke stiskajo obroč okoli zadolžene Perutnine Ptuj

4

termometer

Če uprava Perutnine Ptuj niti tokrat ne bo sprejela zahtev bank upnic, naj bi bili bankirji pripravljeni celo na prisilno poravnavo ptujske družbe.

Banke upnice Perutnine Ptuj naj bi v prihodnjih dneh ptujski skupini odobrile nov, že tretji moratorij za odplačilo glavnice posojil. Čez teden dni namreč ptujski skupini v plačilo zapade glavnina od skupno skoraj 120 milijonov evrov posojil, za katere že vse od sredine lanskega leta plačujejo le obresti, v časniku Dnevnik poroča Matjaž Polanič.

Toda upravi Perutnine Ptuj pod vodstvom Romana Glaserja se manevrski prostor oži iz dneva v dan. Po več kot letu dni dogovarjanj ji namreč z bankami ni uspelo skleniti še niti načelnega dogovora o okvirnih pogojih reprograma posojil, bankirje pa naj bi zdaj dokončno minilo potrpljenje. Konzorcij bank upnic, ki ga vodi Abanka Vipa, naj bi namreč upravi že poslal časovnico, do kdaj morajo biti njihove zahteve izpolnjene. Če dogovor z upravo niti tokrat ne bo mogoč, naj bi bili bankirji pripravljeni tudi na to, da prek prisilne poravnave prevzamejo lastništvo in nadzor nad upravljanjem ptujske prehrambne skupine, še poroča Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin