SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali bo poker spodnesel Janka Medjo na čelu NLB?

4

termometer

Predsednik uprave NLB Janko Medja je potrdil govorice, da se ukvarja z igrami na srečo oziroma s pokrom. Bo to postalo moteče za nadzorni svet NLB?

Odkar je Medja na čelu NLB, za poker menda nima več časa, a določeno nagnjenost k sprejemanju tveganj je očitno kljub temu ohranil. Mednje gre šteti, da kot preiskovanec pred Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) še pred koncem postopka ponudi vodilno mesto v banki članu senata komisije Roku Praprotniku, v današnjem Dnevniku pišeta Katja Svenšek in Matjaž Polanič.

Banka Slovenije: Vprašanje za NS banke? Ali je zaradi tega napočil čas za presojo ugleda predsednika uprave banke? "Vprašanje je prvenstveno namenjeno nadzornemu svetu banke, ki mora presoditi, ali je treba v takih primerih izvesti ponovno presojo primernosti člana uprave, so v

Banki Slovenije odgovorili in na vprašanje, kako komentirajo dejstvo, da vodi največjo banko v državi človek, ki se ukvarja z igrami na srečo oziroma se je udeleževal poker turnirjev.

"Ta situacija bi bila zlasti problematična v primeru visokih denarnih vložkov in pri pogostem igranju, ki bi nakazovalo za zasvojenost igralca s temi igrami," so še sporočili iz Banke Slovenije.

Nov kamenček v nizu, ki je omajal ugled Medje? Medjevo igranje pokra in zaposlitev nekdanjega namestnika predsednika KPK ob hkratnem odpuščanju obstoječih zaposlenih nista edini stvari, ki sta omajali ugled predsednika uprave NLB, še piše Dnevnik in ob tem navaja, da se je zapletel že pri nakupu dragega avtomobila, zaposlitvi generalnega sekretarja brez izkušenj v bančništvu in posel s kadrovsko agencijo KFI, pri katerem ga je sumov korupcije oprala prav KPK.

Medja sicer zagotavlja, da je poker nazadnje igral leta 2010, torej ko je bil še član uprave Unicredit banke, še pišejo v Dnevniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin