Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 10. 2021,
10.39

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Natisni članek

digitalni mitolom brezstične kartice advertorial Mastercard digitalno plačevanje

Petek, 15. 10. 2021, 10.39

2 meseca, 1 teden

Zakaj je Jure preživel čudovit prost dan med papirji? #video

Vsebino omogoča Mastercard

Kupi papirjev, nepregledni podatki, ki jih je treba vnesti v nešteto obrazcev, in negotovost, ko opravimo nakup – je to naša nova realnost? Ljudje, ki dvomijo o uspešnosti spletnega nakupovanja, si tako predstavljajo celoten proces. Po njihovem mnenju gre za neko imaginarno aktivnost, ki naj bi bila zaradi digitalne narave preveč zapletena.

Oglejte si zadnji del serije Digitalni mitolom in se prepričajte, da so vaše skrbi glede tega, da so spletni nakupi preveč zapleteni, povsem odveč. Jure se je sicer na svoj prvi spletni nakup temeljito pripravil in sploh ne dvomimo, da mu ne bi nekoč tudi uspel.

Mastercard mit 5 | Foto:

Jure, Žiga in Mastercard so izsledili nekaj pogostih mitov o rešitvah brezgotovinskega plačevanja in jih "razbili" z dejstvi.

Mit 5: Spletni nakupi so zapleteni in vnašati je treba veliko podatkov.

Resnica: Spletni nakupi NISO zapleteni in NI treba vnašati veliko podatkov.

Mastercard mit 5 | Foto:

S storitvijo Mastercard Biometry in Card-on-File so hitra, enostavna in varna plačila zagotovljena in ste lahko brez skrbi – ne boste se znašli v kaotičnem vrtiljaku birokracije.


Biometrična tehnologija, ki je vgrajena v različne digitalne rešitve, nam odpira nove možnosti v digitalnem svetu, ki postaja naša nova realnost.

Biometrija omogoča identifikacijo uporabnika na podlagi edinstvenih človeških lastnosti. Družba Mastercard na svojih biometričnih karticah združuje tehnologijo čipov s prstnimi odtisi za priročno in varno preverjanje identitete imetnika kartice za nakupe v trgovinah.

Vgrajen senzor, ki ga poganja čip, potrjuje identiteto s prstnim odtisom in ga je mogoče uporabljati na pametnih oziroma EMV-terminalih po vsem svetu. Med transakcijo vgrajeni senzor zajame in uskladi prstni odtis imetnika kartice z digitalno predlogo, shranjeno na kartici. Biometrični podatki imetnika kartice v nobenem trenutku ne zapustijo kartice, saj se biometrični zajem in ujemanje v celoti izvedeta na kartici. Če je ujemanje uspešno, se transakcija preveri in imetniku kartice ni treba predložiti kode PIN ali podpisa.

Mastercard mit 5 | Foto:

Storitev Card-on-File (COF) je marsikje že standard, ki ga spletne trgovine ponujajo svojim kupcem in ki močno olajša in poenostavi nakupni proces. Card-on-File omogoča, da se ob potrjevanju transakcije kupcu ne odpirajo dodatna okna za vpisovanje kartičnih podatkov, saj so podatki za plačilo že shranjeni in jih ni treba vedno znova vnašati. Poudariti moramo, da so varno shranjeni. V ozadju potekajo vrhunsko izpopolnjeni algoritmi in analitika, ki izvede večplastno varnostno preverjanje uporabnika. S tem se preprečijo morebitne zlorabe kartic in podatkov na karticah.

Vseeno bodite previdni in si naročite varnostno sporočilo SMS ter nakupujte le na straneh, ki imajo šifriran protokol https. S pomeni security in vam pove, da gre za varno stran.

Pri podjetju Mastercard se zavedajo, da je varna in dosledna plačilna izkušnja ključna za optimalno nakupovanje. Storitev Mastercard Identity Check dodatno preveri vašo identiteto. Zelo pomembno je, da ima kartica storitev Zero Liability – nično odgovornost. To pomeni, da kot imetnik debetne kartice Mastercard niste odgovorni za nakupe, ki jih niste opravili sami.

Mastercard mit 5 | Foto:

V posebnem sklopu člankov Digitalni mitolom vam bomo v prihodnjih tednih predstavili vse prednosti digitalnega načina plačevanja, ki počasi postaja naša vsakdanjost.

  • V zabavnih življenjskih položajih bomo spremljali Jureta Godlerja in Žigo Kukoviča, ki bosta za nas razbijala in lomila mite o digitalnem plačevanju.
KVIZ: Preverite svoje znanje o digitalnem plačevanju in s prijatelji delite zabaven rezultat

Mit 1: Plačevanje z gotovino je boljše in preprostejše od digitalnega.

KVIZ Mastercard
Novice Vztraja le še eden od šestih. Kdaj se bo pridružil še on? #video

Mit 2: Digitalno plačevanje je omejeno na izbrane lokacije.

Mastercard MIT 2
Novice Začuden Juretov obraz pove vse. Je že pripravljen? #video

Mit 3: Ko plačujete s pametnim telefonom, vam lahko ukradejo denar.

Mastercard MIT 3
Novice Jure je danes prvič poskusil. Ali mu je uspelo? #video

Mit 4: Plačevanje na spletu ni varno, lahko izgubite denar.

Digitalni mitolom Jure Godler
Novice Jure pristal v svojih najhujših nočnih morah. Sanje ali resničnost? #video

Preberite še:

selitev pisarna
Novice Znate prepoznati varno spletno prodajalno?
pin koda
Novice Plačilne metode prihodnosti: videti so dobro in delujejo brezhibno
plačevanje s telefonom
Novice Kako ravnati, ko se vam zalomi pri spletnem plačilu?
digitalna tehnologija
Novice Top 10 digitalnih trendov prihodnosti
Ne spreglejte