TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2010,
13.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 5. 11. 2010, 13.22

6 let, 7 mesecev

Piper Perabo: Od dobre mrhe do agentke Cie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Se spomnite filma Dobre mrhe (Coyote Ugly)? Zdi se, kot da je Piper po tem poniknila, a igralka je pravzaprav zelo dejavna. Nekaj njenih filmov si lahko ogledate v videoteki na SiOL TV.

V videoteki na SiOL TV si oglejte grozljivko Prenašalci! Piper, ki se je rodila na noč čarovnic leta 1976 v Texasu in ima portugalske ter norveške korenine, sta starša poimenovala po igralki Piper Laurie, znani po vlogi mame Sissy Spacek v grozljivki Carrie in po seriji Twin Peaks. Dobra mrha Po nekaj kratkih filmih je Piper leta 2000 sodelovala pri animirani družinski komediji The Adventures of Rocky and Bullwinkle, istega leta pa je nase opozorila v Dobrih mrhah (Coyote Ugly). S filmom, v katerem je zaigrala sramežljivo dekle, ki si želi uspeti v svetu glasbe in se zaposli v razvpitem baru, je takoj dosegla slavo in prejela tudi nagrado glasbene hiše MTV. Oglejte si Piper kot Dobro mrho:

Leto zatem je nastopila v kanadskem filmu Lost and Delirious, leta 2002 pa je v komediji Slap Her … She's French upodobila francosko študentko na izmenjavi v ZDA. Film Velika družina, veliko smeha (Cheaper by the Dozen, 2003) je dve leti kasneje dobil tudi nadaljevanje, sicer pa je nastopila tudi v trilerju Izbrisani spomin (The I Inside, 2003), pustolovskem filmu George in zmaj (George nad the Dragon, 2004) in romantičnih komedijah Imagine Me & You (2005) ter Ohcet bo … in pika! (Because I Said So, 2007) z Diane Keaton.

Od romantične komedije do grozljivke

Perabova se dobro znajde tudi v grozljivkah, saj je nastopila v klavstrofobični srhljivki Jama (The Cave, 2005), lani pa v grozljivki Prenašalci (Carriers). S Hughom Jackmanom in Christianom Baleom je nastopila v misteriozni drami The Prestige (2006), z Guyom Pearcom pa v trilerju Prvi sneg (First Snow, 2006).

Uspešna kot agentka Cie V gostujoči vlogi je nastopila tudi v priljubljeni seriji Zdravnikova vest (House M.D.) in lani doživela broadwayski debi v igri Reasons to Be Pretty. Trenutno je zaposlena s serijo Covert Affairs, v kateri igra agentko Cie, sicer pa je letos posnela tudi dramo Ashes.

V videoteki na SiOL TV si oglejte Piperine filme: - Izbrisani spomin, - Ohcet bo ... in pika!, - Prvi sneg, - Geroge in zmaj, - Prenašalci.

Ne spreglejte