Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 4. 2022,
11.59

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,21

34

Natisni članek

ZDA predsednik zmeda Joe Biden

Petek, 15. 4. 2022, 11.59

1 leto

"Zmedeni" Joe se je želel rokovati z ... nikomer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,21

34

Po četrtkovem govoru, na katerem je bila osrednja tema nadaljnja kriza z dobavnimi verigami hrane, energentov, elektronike, avtomobilov in oblačil, je bil ameriški predsednik Joe Biden spet videti izgubljen v prostoru. Ko je končal, se je obrnil in iztegnil roko, kot bi se želel z nekom rokovati. A na odru ni bilo nikogar, razen njega.

Ravno pred zmedeno gesto je 79-letni ameriški predsednik trdil, da je kot profesor delal na Univerzi v Pensilvaniji, čeprav nikoli ni poučeval. Prav zato mnogi nasprotniki, predvsem republikanci, vedno manj zaupajo njegovim kognitivnim sposobnostim.

Ko je v četrtek predsednik Biden zaključil z govorom v mestu Greensboro v Severni Karolini, se je, potem ko je pozdravil navzoče, obrnil in želel seči v roko "imaginarni" osebi, ki pa je na odru ni bilo. Ameriškemu predsedniku ni preostalo drugega, ko je ugotovil, da na odru ni nikogar, da lahko z njega odide brez rokovanja.

Zoran Stevanović, Marjan Šarec, Alenka Bratušek, Aleksandra Pivec
Novice Resni.ca tam, kjer bi si želele biti SAB, LMŠ in Naša dežela

Na univerzi brez poučevanja do milijona dolarjev

Biden na Univerzi v Pensilvaniji ni poučeval običajnih razredov, ampak je opravil več javnih razprav v kampusu, večinoma na dogodkih za več tisoč ljudi, poroča Philadelphia Inquirer. Denarne nagrade je dobil v letih 2017, 2018 in v začetku leta 2019. Skupaj je torej z nejasno določeno službo na univerzi zaslužil milijon dolarjev.

Mnogi se sprašujejo, ali je Biden sploh primeren za predsednika ZDA, in trdijo, da posle v Beli hiši vodi nekdo drug in ne predsednik Joe Biden. Med njimi je tudi 51-letni teksaški senator Ted Cruz, ki velja za glasnega kritika in nasprotnika Bidnove in demokratske politike.

Nina Hruščov
Novice Njen pradedek je zatiral vstaje z ruskimi tanki, ona pa nasprotuje Putinu
Ne spreglejte