Četrtek,
12. 9. 2024,
7.04

Osveženo pred

11 ur, 54 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Natisni članek

napad Agencije ZN za palestinske begunce Izrael Gaza

Četrtek, 12. 9. 2024, 7.04

11 ur, 54 minut

V izraelskem napadu na begunsko taborišče v Gazi ubitih šest uslužbencev ZN

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Nuseirat, Gaza | Poslopje šole, v katerem živi okoli 12 tisoč razseljenih Palestincev, predvsem žensk in otrok, je bilo od začetka vojne tarča izraelskih napadov že petič, je sporočila Agencija ZN za palestinske begunce (UNRWA). | Foto Reuters

Poslopje šole, v katerem živi okoli 12 tisoč razseljenih Palestincev, predvsem žensk in otrok, je bilo od začetka vojne tarča izraelskih napadov že petič, je sporočila Agencija ZN za palestinske begunce (UNRWA).

Foto: Reuters

V izraelskem zračnem napadu na poslopje šole v begunskem taborišču Nuseirat v Gazi, kamor so se zatekli razseljeni Palestinci, je bilo v sredo ubitih šest uslužbencev Agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA), je sporočil generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres.

Izraelska vojska in agencija za civilno obrambo Gaze sta pred tem sporočili, da je bil v zračnem napadu izraelskih sil na poslopje šole v begunskem taborišču Nuseirat ubitih 18 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je sporočila, da so njene zračne sile "izvedle natančen napad na teroriste, ki so delovali v Hamasovem poveljniško-nadzornem centru" na območju šole.

Šola napadena že petič

"Šola, spremenjena v zatočišče za 12 tisoč ljudi, je bila danes spet tarča izraelskih zračnih napadov. Med mrtvimi je šest uslužbencev UNRWA," je Antonio Guterres sporočil na družbenem omrežju X. "Kar se dogaja v Gazi, je popolnoma nesprejemljivo," je opozoril in dodal, da se morajo "te dramatične kršitve mednarodnega humanitarnega prava takoj končati".

UNRWA je sporočila, da gre za največje število smrtnih žrtev med njenim osebjem v enem napadu od začetka vojne, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poslopje šole, v katerem živi okoli 12 tisoč razseljenih Palestincev, predvsem žensk in otrok, je bilo od začetka vojne tarča izraelskih napadov že petič, je sporočila UNRWA.

Nuseirat, Gaza
Novice Zračni napad na begunsko taborišče v Gazi
Poveljnik Hezbolaha
Novice V izraelskem napadu ubit poveljnik Hezbolaha
Josep Borrell
Novice Borrell v Rafi: Storimo veliko, vendar zagotovo ne dovolj
izraelska vojska, tank, Izrael
Novice Izraelci napadli Sirijo, najmanj 14 smrtnih žrtev
Nuseirat
Novice V izraelskem napadu na šolo v Gazi več mrtvih in ranjenih