SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Afganistanu v prijateljskem ognju devet mrtvih policistov

4

termometer

Devet afganistanskih policistov je umrlo zgodaj davi v zračnih napadih mednarodnih sil v Afganistanu pod poveljstvom zveze Nato (Isaf) na policijsko postajo v zahodni provinci Farah.

Do žrtev je prišlo po tem, ko je med afganistansko policijo na eni strani in pripadniki Isaf ter afganistanske vojske na drugi izbruhnilo streljanje. Eni druge so namreč zamenjali za talibanske upornike, vojska pa je, potem ko so policisti pričeli streljati nanjo in na pripadnike mednarodnih sil, zahtevala zračno podporo sil Isaf.

Zamenjali so jih za oborožene upornike Pripadniki Isaf in afganistanske vojske naj ne bi napovedali svojega prihoda lokalnim oblastem, zaradi česar so jih policisti zamenjali za oborožene upornike.

Devet mrtvih, pet ranjenih

Letala so nato bombardirala policijsko postajo v okrožju Anar Dara blizu meje z Iranom, pri čemer je umrlo devet policistov, pet pa je bilo ranjenih, je poudaril namestnik guvernerja province Farah Mohamed Junus Rasuli.

Incident je potrdil tudi načelnik afganistanske policije, zadolžen za vzhodni del države, Ikramudin Javar, ki je na območje že poslal tudi ekipo preiskovalcev. Tudi afganistanska vojska in poveljstvo Isaf preučujeta incident, zaenkrat pa podrobnosti še nista imela.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin