Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2020,
9.15

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

5

Natisni članek

test droge Joe Biden Donald Trump

Četrtek, 27. 8. 2020, 9.15

3 leta, 7 mesecev

Trump: Biden mora obvezno na test na droge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

5

Donald Trump | Ameriški predsednik Donald Trump meni, da bi moral demokratski predsedniški kandidat Joe Biden pred vsakim televizijskim soočenjem na test na prepovedane droge. | Foto Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump meni, da bi moral demokratski predsedniški kandidat Joe Biden pred vsakim televizijskim soočenjem na test na prepovedane droge.

Foto: Reuters

Predsedniška kampanja pred ameriškimi novembrskimi predsedniškimi volitvami je očitno že v polnem zagonu. Aktualni ameriški predsednik iz vrst republikancev Donald Trump je sporočil, da bo njegov tabor pred vsakim televizijskim soočenjem zahteval, da njegov demokratski tekmec Joe Biden opravi testiranje na prepovedane droge. Trump namreč Bidnu očita, da je bil na soočenju z demokratom Berniejem Sandersom pod vplivom drog. Konkretnih dokazov za to Trump sicer ni ponudil.

Aktualni ameriški predsednik Donald Trump je v pogovoru za Washington Examiner povedal, da je bil Joe Biden na televizijskih soočenjih s kopico demokratskih predsedniških kandidatov, ki so tekmovali za osvojitev predsedniške nominacije, popolnoma zmeden. Potem ko se je večina Bidnovih protikandidatov umaknila iz tekme in je v boju za nominacijo ostal samo še Bernie Sanders, pa je Trump na soočenju videl popolnoma drugačen nastop nekdanjega ameriškega podpredsednika.

Melania Trump
Novice Melania: V času komunizma sem v Sloveniji poslušala o čudoviti Ameriki #video

Trump: Zahtevali bomo, da Biden opravi test na prepovedane droge

"Nihče si ni mislil, da bo Biden kadarkoli zmagal. Njegovi nastopi na soočenjih so bili slabi. Iskreno, njegov najboljši nastop je bil proti Bernieju," je dejal Trump. Nato je izjavil, da bi bil Biden na omenjenem soočenju lahko pod vplivom prepovedanih drog: "Zaradi njegove dobre predstave proti Bernieju, bomo pred vsakim soočenjem zahtevali, da gre na test na prepovedane droge."

Predstavniki kampanje Joeja Bidna se na Trumpove besede še niso odzvali. | Foto: Reuters Predstavniki kampanje Joeja Bidna se na Trumpove besede še niso odzvali. Foto: Reuters

"Ne vem, kako je bil lahko na prejšnjih soočenjih najprej popolnoma zmeden, proti Bernieju pa je bil naenkrat povsem v redu. Če si ogledate predhodna soočenja, vidite, da je bil slab. Sploh se ga ni dalo razumeti. Na soočenju z Berniejem pa je bil razumljiv, zato bomo zahtevali test na prepovedane droge," je pojasnil Trump.

Mike Pence
Novice Pence posvaril Američane, da v Bidnovi Ameriki ne bodo varni

V Bidnovem taboru se na Trumpove besede še niso odzvali

Predstavniki Bidnove kampanje se na Trumpove besede še niso odzvali. Trump je v nadaljevanju intervjuja svojo predsedniško tekmo in televizijska soočenja z Bidnom primerjal z boksarskim dvobojem: "Gre za prvorazreden spopad. Prav nič drugače kot pri gladiatorjih, razen da moramo uporabljati svoje možgane, svoja usta in svoje telo, da stojimo. Jaz hočem, da vedno stojimo, oni hočejo, da sedimo."

"Kar vam lahko rečem, je, da sem precej dober pri teh stvareh. Gledal sem soočenja, opazoval sem ga na soočenjih z drugimi ljudmi. Bil je zares nerazumljiv, proti Bernieju je bil normalen in vprašal sem se, kako se je to lahko zgodilo," je še dejal Trump, ki se bo na novembrskih predsedniških volitvah potegoval za drugi zaporedni mandat v Beli hiši.

Ne spreglejte