Sreda,
14. 7. 2021,
7.35

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

7

Natisni članek

cepljenje karantena Koronavirus Malta

Sreda, 14. 7. 2021, 7.35

2 leti, 9 mesecev

Stanje v Avstraliji ostaja resno, v ZDA znova rast okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

7

Avstralija | Sredozemska država je prejšnji teden napovedala, da bo postala prva evropska država, ki bo prepovedala vstop necepljenim potnikom. | Foto Reuters

Sredozemska država je prejšnji teden napovedala, da bo postala prva evropska država, ki bo prepovedala vstop necepljenim potnikom.

Foto: Reuters

V Sydneyju so se oblasti odločile, da zaprtje podaljšajo za dva tedna, je danes sporočila premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian. Sydney je tako že v tretjem tednu delnega zaprtja zaradi delta različice novega koronavirusa. Premierka je še napovedala, da bodo razmislili o strožjih ukrepih, če se razmere ne bodo izboljšale.

V Avstraliji so danes znova potrdili večje število novih okužb z novim koronavirusom. V Sydneyju, kjer prebiva približno pet milijonov ljudi, so v zadnjih 24 urah potrdili 97 novih okužb, dan prej 89. Okužbe naraščajo kljub zaprtju, s katerim se oblasti trudijo obvladati razmere in omejiti širjenje virusa.

"Ni mi všeč, da moram to povedati, vendar moramo zaprtje podaljšati za vsaj dva tedna," je dejala premierka Berejiklian, ki je prav tako potrdila, da bodo oblasti razmislile o uvedbi strožjih ukrepov, če se razmere ne bodo izboljšale. 

Prebivalci Sydneyja trenutno ne smejo zapustiti domov, izjema velja za nakupovanje, obisk zdravnika in rekreacijo. Zaprte so šole, in oblasti prebivalce spodbujajo, da ostanejo doma.

Avstralija
Novice Stanje v Avstraliji zelo resno

Cepljenih le deset odstotkov prebivalcev

Avstralija je bila doslej zelo uspešna pri preprečevanju širjenja virusa med prebivalci. Vendar je v celoti cepljenih le deset odstotkov prebivalcev, kar je ena najnižjih stopenj med razvitimi državami.

V Sydneyju so od sredine junija skupno potrdili 864 novih okužb, 20 bolnikov s covid-19 potrebuje intenzivno nego, umrla sta dva covidna bolnika.

V Avstraliji, ki ima približno 25 milijonov prebivalcev, so doslej potrdili okoli 31 tisoč okužb in 912 smrti zaradi bolezni covid-19. Avstralske državne meje so zaprte od marca in se najverjetneje ne bodo odprle pred koncem leta.

Malta
Novice Malta zapira meje za necepljene proti covidu-19
argentina cepljenje
Novice V Grčiji in Franciji uvajajo obvezno cepljenje za zdravstvene delavce
Emanuel Macron
Novice Po Macronovi napovedi zaostritve ukrepov se je 900 tisoč Francozov prijavilo na cepljenje