Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 12. 2010,
21.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 12. 2010, 21.19

7 let, 12 mesecev

Putin zavrača Gatesove navedbe iz ameriških depeš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ruski premier Putin je zavrnil navedbe ameriškega obrambnega ministra Roberta Gatesa o demokraciji v Rusiji, objavljene v ameriških diplomatskih depešah, ki jih je razkrila spletna stran WikiLeaks.

Putin je v odzivu na Gatesove navedbe dejal, da se ameriški obrambni minister "globoko moti", ameriške oblasti pa pozval, naj se ne vmešavajo v notranje zadeve Rusije. Putin je to dejal v pogovoru z voditeljem Larryjem Kingom na ameriški televizijski mreži CNN.

"Rusiji vlaga oligarhija" Kot izhaja iz zaupnih diplomatskih depeš State Departmenta, je Gates med drugim izjavil, da je "ruska demokracija izginila" in da je vlada , ki jo vodijo tajne službe. Putin je omenjene navedbe zavrnil in ob tem opozoril, da je v preteklosti na ameriških predsedniških volitvah kandidat dobil manj glasov podpore, vendar je zahvaljujoč volilnemu sistemu zmagal na volitvah.

Putin je Batman, Medvedjev je Robin Na primerjavo, ki je bila omenjena v depešah, da je Putin "Batman", medtem ko je ruski predsednik Dmitrij Medvedjev "Robin", je Putin odgovoril, da je bil namen tega sporočila, da se "enega od naju obrekuje". Putin je bil namreč v nekaterih depešah opisan kot "alfa moški", za Medvedjeva pa so zapisali, da je neodločen in da je "Batmanu" Putinu kot "Robin".

Castro: ZDA so vpletene v velik škandal Na razkritje dokumentov State Departmenta se je odzval tudi kubanski voditelj Fidel Castro, ki je razkritje označil za "velik škandal" za ZDA. "Združene države so vpletene v velik škandal, ki je rezultat razkritja dokumentov WikiLeaksa, katerih avtentičnosti - neodvisno od tega, kakšni so motivi te spletne strani - nihče ni postavil pod vprašaj," je v prispevku za kubanske časnike zapisal Castro.

Eden od dokumentov, ki jih je razkril WikiLeaks v torek, omenja ameriške diplomate, ki sporočajo, da imajo zanesljive informacije, da Kuba nudi zatočišče članom baskovske separatistične organizacije Eta, ki naj bi pomagali gverilski skupini Farc v Kolumbiji.

Drugi dokument omenja zaskrbljenost ameriških oblasti, da kubanske tajne službe izvajajo vpliv v Venezueli, kjer imajo neposredni dostop do venezuelskega predsednika Huga Chaveza.

Ne spreglejte