Nedelja,
4. 8. 2024,
8.21

Osveženo pred

5 ur, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
soočenje ZDA Donald Trump Kamala Harris

Natisni članek

Nedelja, 4. 8. 2024, 8.21

5 ur, 2 minuti

Predsedniška kandidata v ZDA se ne strinjata glede prvega televizijskega soočenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Kamala Harris | Kamala Harris je takoj po umiku Joeja Bidna iz kampanje postala favoritka za demokratsko nominacijo in jo tudi osvojila. | Foto Reuters

Kamala Harris je takoj po umiku Joeja Bidna iz kampanje postala favoritka za demokratsko nominacijo in jo tudi osvojila.

Foto: Reuters

Predsedniška kandidata ameriških republikancev in demokratov, Donald Trump in Kamala Harris, se ne strinjata glede svojega prvega neposrednega televizijskega soočenja. Vsak od njiju si želi soočenja na drugi televizijski postaji, enotna nista niti glede datuma, poročajo ameriški mediji.

Štab podpredsednice Kamale Harris, ki je po odstopu predsednika Joeja Bidna od kandidature zbrala dovolj glasov za uradno demokratsko predsedniško kandidaturo in se bo 5. novembra na volitvah pomerila z republikancem Trumpom, se zavzema za soočenje 10. septembra na televiziji ABC News, v terminu, ki je bil predviden za razpravo med Bidnom in Trumpom. Trump si medtem želi, da bi bilo soočenje na televiziji Fox News 4. septembra.

V štabu Kamale Harris so medtem ocenili, da se nekdanji predsednik soočenja boji in se želi umakniti iz dogovorjene razprave, obrača pa se k njemu naklonjeni televiziji Fox News. Poudarili so, da mora Trump "prenehati igrice" in se udeležiti soočenja, predvidenega na ABC News 10. septembra. | Foto: Reuters V štabu Kamale Harris so medtem ocenili, da se nekdanji predsednik soočenja boji in se želi umakniti iz dogovorjene razprave, obrača pa se k njemu naklonjeni televiziji Fox News. Poudarili so, da mora Trump "prenehati igrice" in se udeležiti soočenja, predvidenega na ABC News 10. septembra. Foto: Reuters Nesoglasja so se začela po tem, ko je Biden 21. julija po pritiskih iz stranke zaradi slabega nastopa na televizijskem soočanju s Trumpom odstopil od kandidature, Harrisova pa je takoj postala favoritka za demokratsko nominacijo. Vse odtlej se Trump ni izjasnil, ali se bo udeležil soočenja na ABC News v terminu, ki je bil predviden še pred Bidnovim odstopom od kandidature.

Zaradi nesoglasij se zdaj ameriške televizijske mreže s štaboma obeh kandidatov dogovarjajo o novih morebitnih datumih soočenja.

Trump je sicer v petek na svojem družbenem mediju Truth Social zapisal, da je sprejel predlog televizije Fox News za soočenje 4. septembra v Pensilvaniji. V štabu Kamale Harris so medtem ocenili, da se nekdanji predsednik soočenja boji in se želi umakniti iz dogovorjene razprave, obrača pa se k njemu naklonjeni televiziji Fox News. Poudarili so, da mora Trump "prenehati igrice" in se udeležiti soočenja, predvidenega na ABC News 10. septembra.

Kamala Harris
Novice Kamala Harris zbrala dovolj glasov za predsedniško kandidaturo
Donald Trump
Novice Nečak Donalda Trumpa: "Moj stric je atomsko nor"
Donald Trump, J. D. Vance, Donald Trump mlajši in Eric Trump
Novice Med republikanci so se pojavili dvomi glede izbire J. D. Vancea za podpredsednika ZDA
Kamala Harris
Novice Kamala Harris izrazila neomajno podporo Izraelu
barack Obama
Novice Kandidaturo Kamale Harris podprl tudi Barack Obama
Kamala Harris
Novice Donald Trump želi Kamali Harris onemogočiti dostop do Bidnovega denarja za kampanjo