Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2014,
19.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 4. 2014, 19.27

7 let, 12 mesecev

Ob misli na zapor šefa formule 1 jezi še zapravljanje denarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko prvemu človeku formule 1 Bernieju Ecclestonu grozi zapor zaradi podkupovanja, ga bremenijo še druge, predvsem finančne skrbi, povezane z zapravljanjem njegove družine.

Ob petmesečnem sojenju v Münchnu, zaradi domnevnega podkupovanja enega od nemških bankirjev, 83-letnemu karizmatičnemu šefu najprestižnejšega avtomobilskega cirkusa na svetu grozi celo deset let zapora. Kljub zlovešči nevarnosti, da bi morda preostanek življenja lahko presedel v ječi, Bernieja ne zapuščata vedrina in smisel za humor. Tako je na sodišču na vprašanje, ali je ločen ali poročen (trenutno je v tretjem zakonu s štirideset let mlajšo Brazilko Fabiano Flosi), Bernie, znan tudi po zbadljivih, zlobnih in zabavnih komentarjih, odgovoril: "In eno in drugo, no, raje se spominjam, da sem ločen."

Razkošno življenje Ecclestonovih hčera A njegova splošno znana sproščenost ne more zakriti tudi drugih skrbi, ki ga tarejo, te pa so vezane predvsem na finance družine Ecclestone in pretirano zapravljanje denarja mlajših članov družine. Ob sojenju v Münchnu je Bernie Ecclestone še razkril, da mu je njegova prejšnja žena Slavica, s katero je bil poročen 24 let, iz svojega fonda od leta 2009, ko sta se ločila, izplačala 300 milijonov funtov oziroma vsako leto 60 milijonov funtov. Njegovi ženi, ki prihaja iz Hrvaške, je sicer ob ločitvi pripadla skoraj milijarda funtov "odpravnine", sicer pa naj bi družinski fond Ecclestonovih, kot kažejo dokumenti, predani nemškemu sodišču, štel vrtoglavih 2,4 milijarde funtov.

Prav s pomočjo tega fonda naj bi na visoki nogi živeli Berniejevi hčeri, 29-letna Tamara in štiri leta mlajša sestra Petra, kar jezi njunega očeta. Pripadnici britanskega jet seta sta znani po svojem ekstravagantnem načinu življenja, ki ga radi delita s senzacij lačnimi tabloidi, piše Jutarnji list. Bajno bogat, a previden z denarjem Za Bernieja Ecclestoneja je znano, da je kljub vsemu bogastvu previden z denarjem in da za londonsko visoko družbo vozi "skromen" range rover evoque, živi v lepem, vendar preprostem stanovanju v Londonu in da vsak dan dela od devetih do šestih zvečer.

Medtem njegovi hčeri živita kot v pravljici. Starejša Tamara z možem in pred kratkim rojeno hčerjo živi v 45 milijonov funtov vredni vili v Kensingtonu, v najdražjem delu Londona. Mlajša Petra pa v Los Angelesu, v razkošni vili, ki jo je kupila od znanega producenta Aarona Spellinga, ki naj bi bila večja od Bele hiše in ima garažo za sto avtomobilov.

Kot piše dopisnica hrvaškega časnika Jutarnji list iz Londona, je nemogoče, da ne bi opazili sester Ecclestone. Pred dnevi ju je osebno srečala v lekarni Boots v četrti Chelsea, v elitnem delu Londona, kjer so ju pri nakupu aspirina spremljali štirje varnostniki z dvema avtomobiloma. Oblečeni v športna oblačila sta hoteli ostati neopazni.

Po nakupih z rolls-roycei Zato pa je naslednjič mlajša Petra z možem Jamesom Stuntom zelo glamurozno nakupovala v londonski luksuzni modni hiši Harrod's, kamor sta se pripeljala vsak s svojim rolls-roycem, ob še dveh range roverjih, z njunimi telesnimi stražarji. 28-letnega Stunta pa so pred časom pri nakupu umetnin opazili z lamborghinijem, pri tem pa ga je spremljalo osem telesnih stražarjev, z dvema rolls-roycema in dvema range roverjema.

Takšno pompozno izkazovanje bogastva je zelo razjezilo Bernieja Ecclestona, ki je zato svojemu zetu, ki se razglaša za milijarderja, namenil nekaj krepkih: "Če te kdo želi ubiti, ti tipi v teh avtomobilih ne bi mogli veliko pomagati."

Ne spreglejte