Marina Paraschou je svoj petletni zakon z ugrabiteljem opisala kot temno obdobje svojega življenja, polno bolečine, bede in terorja, saj naj bi bil njen mož odvisnik od drog, ki je pretepal njo in njune otroke. "Tudi zdaj, ko je v priporu, se jaz in otroci bojimo," je dejala.

Po ločitvi govorila le enkrat

Nekdanja žena poleg tega trdi, da je Mustafa fanatičen podpornik Palestinske osvobodilne organizacije (PLO) in da je sodeloval pri smrti treh izraelskih vojakov. Ugrabitev letala ni bil njegov prvi incident na letalu. V 80. letih prejšnjega stoletja je, ko so ga deportirali s Cipra, poškodoval neko osebo na letalu.

Marina Paraschou je svojega zdaj nekdanjega moža po naključju spoznala na Cipru leta 1983. V zakonu so se jima rodili štirje otroci. Ločila sta se po petih letih, od takrat pa je Marina nekdanjega moža poklicala le enkrat – da bi mu sporočila tragično novico o njuni hčerki, ki je umrla v prometni nesreči. "Kaj to mene briga. Vseeno mi je, če je umrla," je po njenih trditvah odvrnil Mustafa.

Mustafa je bil leta 1988 na Cipru zaradi ponarejanja potnih listov obsojen na pogojno kazen, ko pa je žena proti njemu vložila pritožbo zaradi nasilja, so ga deportirali.