SiolNET. Novice Svet
4,07

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na ladji črnogorske mornarice odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina

4,07

termometer

Ladja Jadran
Na ladji Jadran so odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina. Foto: Reuters

Na šolski jadrnici črnogorske mornarice so v pristanišču v Tivatu v petek našli več deset kilogramov kokaina. Eno osebo so aretirali, so danes sporočili s črnogorskega obrambnega ministrstva. Po neuradnih informacijah naj bi približno 50 kilogramov prepovedane droge poskušal pretihotapiti eden od podčastnikov.

Zaradi poskusa tihotapljenja več milijonov vredne pošiljke je vojaška policija aretirala najmanj enega člana posadke vojaške jadrnice Jadran. Po neuradnih informacijah je približno 50 kilogramov kokaina poskušal pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec v preiskavi.

Na ladji odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina

Jadrnica bi morala v petek izpluti na študentsko ekskurzijo proti Grčiji in Turčiji. Radenović je tako domnevno izkoristil priprave na dvotedensko potovanje s študenti kotorske fakultete za pomorstvo in na jadrnici skril večjo količino prepovedane droge. Glede na neuradne informacije so v preiskavi plovila našli med 50 in 60 kilogramov kokaina.

Po neuradnih informacijah je približno 50 kilogramov kokaina poskušal pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec v preiskavi. Po neuradnih informacijah je približno 50 kilogramov kokaina poskušal pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec v preiskavi. Foto: Reuters

Črnogorsko obrambno ministrstvo je še navedlo, da je kaznivo dejanje očrnilo ugled šolske jadrnice, mornarice in vojske Črne gore. Oblasti so drogo našle po namigu, da poskušajo kriminalne skupine izkoristiti plovbo šolske jadrnice za svoja kazniva dejanja. Zaradi suma, da je za tihotapljenje odgovorna večja kriminalna združba, je preiskavo prevzelo specializirano državno tožilstvo.

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha1 / 20.04.2019. ob 20:43 +4 0

  Očitno je Duško Radenović postal resna in nelojalna konkurenca Milu Đukanoviću.

  +4 0
 • Billurop / 21.04.2019. ob 04:24 +3 0

  Hehe.. to je posledica kadar državnost temelji na svercu cigart..in zdaj kokaina 😉 bo še pestro v CG

  +3 0
 • uporabnik51 / 20.04.2019. ob 19:33 +3 0

  Oj, svetla majska zoro, oj, junačka Crna Goro. Sinovi smo tvog stijenja in čuvari tvog "poštenja" ... Namesto poštenja bo treba v himno zdaj kaj drugega štukat.

  +3 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin