Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2019,
13.09

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,07

6

Natisni članek

ladja vojska kokain Črna gora

Sobota, 20. 4. 2019, 13.09

4 leta, 12 mesecev

Na ladji črnogorske mornarice odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,07

6

Ladja Jadran | Na ladji Jadran so odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina. | Foto Reuters

Na ladji Jadran so odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina.

Foto: Reuters

Na šolski jadrnici črnogorske mornarice so v pristanišču v Tivatu v petek našli več deset kilogramov kokaina. Eno osebo so aretirali, so danes sporočili s črnogorskega obrambnega ministrstva. Po neuradnih informacijah naj bi približno 50 kilogramov prepovedane droge poskušal pretihotapiti eden od podčastnikov.

Zaradi poskusa tihotapljenja več milijonov vredne pošiljke je vojaška policija aretirala najmanj enega člana posadke vojaške jadrnice Jadran. Po neuradnih informacijah je približno 50 kilogramov kokaina poskušal pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec v preiskavi.

Na ladji odkrili med 50 in 60 kilogramov kokaina

Jadrnica bi morala v petek izpluti na študentsko ekskurzijo proti Grčiji in Turčiji. Radenović je tako domnevno izkoristil priprave na dvotedensko potovanje s študenti kotorske fakultete za pomorstvo in na jadrnici skril večjo količino prepovedane droge. Glede na neuradne informacije so v preiskavi plovila našli med 50 in 60 kilogramov kokaina.

Po neuradnih informacijah je približno 50 kilogramov kokaina poskušal pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec v preiskavi. | Foto: Reuters Po neuradnih informacijah je približno 50 kilogramov kokaina poskušal pretihotapiti podčastnik Duško Radenović, ki je trenutno edini osumljenec v preiskavi. Foto: Reuters

Črnogorsko obrambno ministrstvo je še navedlo, da je kaznivo dejanje očrnilo ugled šolske jadrnice, mornarice in vojske Črne gore. Oblasti so drogo našle po namigu, da poskušajo kriminalne skupine izkoristiti plovbo šolske jadrnice za svoja kazniva dejanja. Zaradi suma, da je za tihotapljenje odgovorna večja kriminalna združba, je preiskavo prevzelo specializirano državno tožilstvo.

Ne spreglejte