Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2014,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2014, 14.09

8 let

Na kraju strmoglavljenja v Ukrajini našli nove posmrtne ostanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na prizorišču na vzhodu Ukrajine, kjer je 17. julija strmoglavilo malezijsko letalo z 298 ljudmi na krovu, je 70 strokovnjakov iz Nizozemske in Avstralije našlo še nekaj posmrtnih ostankov žrtev.

Posmrtne ostanke žrtev, ki so jih našli danes, bodo prepeljali na Nizozemsko na identifikacijo, je sporočila nizozemska vlada. Strokovnjaki so sicer za danes končali z delom, vse posmrtne ostanke, ki so jih našli, pa so odpeljali s seboj, so sporočili z nizozemskega pravosodnega ministrstva.

Na Nizozemsko odpeljali že več kot 200 žrtev Na Nizozemsko, ki je v strmoglavljenju izgubila 193 svojih državljanov, so od skupno 298 žrtev na identifikacijo prepeljali posmrtne ostanke že več kot 200 žrtev. Ostale morajo še najti.

Začeli bodo tudi mednarodno preiskavo 70 policijskih preiskovalcev na prizorišču išče ostanke letala in žrtev. Strokovnjaki bodo tudi začeli mednarodno preiskavo o strmoglavljenju letala, ki je bilo najverjetneje sestreljeno.

Zaradi spopadov niso mogli na prizorišče nesreče Manjša skupina preiskovalcev je na kraj strmoglavljenja prispela že v četrtek po enotedenskih mednarodnih diplomatskih prizadevanjih. Preiskovalci prej niso mogli na prizorišče strmoglavljenja, ker na območju potekajo siloviti spopadi med proruskimi separatisti in ukrajinskimi silami, pa tudi zaradi omejitev, ki so jih postavili uporniki.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je avstralskemu in nizozemskemu premierju po telefonu zagotovil, da bodo preiskovalci odslej lahko vsak dan obiskali prizorišče strmoglavljenja. Nizozemska policija, ki vodi misijo, sicer ocenjuje, da so razmere na terenu zelo nestabilne.

Preiskovalci so se danes še odločili, da bodo svojo bazo iz Donecka premestili v kraj Soledar severozahodno od kraja strmoglavljenja, medtem ko bo njihova logistična baza ostala v Harkovu, so še sporočili iz Haaga.

Ne spreglejte