Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 17.47

8 let

Milijonar Rausing obsojen zaradi zavlačevanja s pogrebom svoje žene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Švedski milijonar Hans Kristian Rausing je bil obsojen na 10 mesecev pogojne zaporne kazni, potem ko je priznal, da je oviral zakonit in dostojen pokop svoje žene.

Truplo 48-letne Eve Rausing so odkrili 9. julija ob pregledu njunega družinskega domovanja v elitni londonski soseski Belgravia zaradi suma posedovanja drog. Glede na ugotovitve mrliškega oglednika preiskovalci domnevajo, da je Hans Kristian Rausing ob truplu svoje žene preživel vsaj teden dni, vzrok smrti pa še ni docela pojasnjen. Rausing je sicer dedič švedske družine Rausing, katere premoženje se ocenjuje na skoraj sedem milijard evrov, družina pa je obogatela z izumom tetrapaka.

"Primer skrajno destruktivnega vpliva zlorabe drog" Sodnik Richard McGregor - Johnson je dogodek označil kot značilen primer "skrajno destruktivnega vpliva zlorabe drog". Zakonca sta bila sicer znana po tem, da sta imela že desetletja hude težave z mamili, spoznala sta se celo na kliniki za zdravljenje odvisnosti v ZDA. Sodišče mu je zdaj izreklo pogojno kazen 10 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, še dva meseca pogojne zaporne kazni pa je dobil zaradi vožnje pod vplivom mamil. Za dve leti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, moral bo tudi na program za odvajanje od mamil.

"Želel sem nadaljevati, kot da se ni nič zgodilo" V izjavi pred sodiščem je Rausing izjavil, da se ni znal "spopasti s stvarnostjo ženine smrti". "Želel sem nadaljevati, kot da se ni nič zgodilo, zavrnil sem vsakršna vprašanja o njej," je povedal navzočemu avditoriju, hkrati pa dodal, da se dogodkov pred smrtjo svoje žene in ob njej "ne spominja najbolje". Milijonar je izrekel obžalovanje nad storjenimi dejanji, a priznal, da "preprosto ni želel, da odide".

Sodni psihiatrični izvedenci so obsojenca sicer označili za "sramežljivega, družbeno okornega človeka", ki se ni znal spoprijeti s čustveno travmo ob smrti svoje žene.

Eva Rausing je bila med drugim skrbnica več dobrodelnih skladov princa Charlesa in pokroviteljica sklada za boj proti drogam Kate Middleton.

Ne spreglejte