SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

McDonalds zaradi spora zapira vrata v Moskvi

1

termometer

Ruske oblasti so v sredo zaradi domnevnih kršitev sanitarnih predpisov začasno zaprle štiri restavracije ameriškega prehrambnega giganta McDonald's.

Ukrep je ruska agencija za zaščito potrošnikov uvedla sredi napetosti Moskve z Zahodom zaradi krize v Ukrajini.

Po navedbah agencije so med pregledi inšpekcije v štirih restavracijah verige McDonald's odkrili številne kršitve sanitarnih zahtev. V podjetju so na drugi strani sporočili, da očitke preučujejo in da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bi lahko še naprej uspešno poslovali v Rusiji, kjer imajo okoli 430 restavracij.

Dvomi o kakovosti in varnosti Agencija za nadzor potrošnikov je že prejšnji mesec izrazila dvome o kakovosti in varnosti prehrambnih izdelkov v celotni McDonaldsovi verigi. Ob tem je napovedala, da bo podjetje postavila pred sodišče zaradi kršitve kakovosti in nepravilne označbe prehrambnih proizvodov.

Ukrepi agencije sovpadajo z uvedbo ruskega embarga na prehrambne izdelke iz držav, ki so proti Rusiji uvedle sankcije zaradi krize v Ukrajini.

Nastradal tudi Burger King McDonald's je sicer prvo restavracijo v Moskvi odprl leta 1990, takrat pa so se vanjo zgrnile množice takrat še Sovjetov, ki so bili za grižljaj ameriške hitre prehrane pripravljeni v vrsti čakati po več ur.

McDonald's pa očitno ni edina ameriška veriga restavracij s hitro prehrano, ki se v Rusiji sooča s težavami. Ruska tiskovna agencija Itar-Tass poroča o zaprtju restavracije verige Burger King v sibirskem Krasnojarsku, razlog za to pa naj bi bilo neplačilo elektrike.

Burger King je v Rusiji začel poslovati pred tremi leti, danes pa ima v državi več kot 120 restavracij, verigo pa namerava do leta 2016 razširiti na 500.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin