Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 1. 2014,
17.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Francois Hollande

Četrtek, 16. 1. 2014, 17.35

8 let

Hollande še ni obiskal prve dame v bolnišnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francozi so vse bolj zaskrbljeni nad zdravstvenim stanjem prve dame Valerie Trierweiler.

Trierweilerjeva je v bolnišnici, odkar je v javnosti odjeknila novica, da ima njen partner, francoski predsednik Francois Hollande razmerje z 18 let mlajšo igralko Julie Gayet. Poleg tega se je izvedelo, da je Hollande še ni obiskal, Gayetova pa se je odločila za tožbo.

Trierweilerjeva je zaradi stresa že skoraj teden dni v bolnišnici v Parizu. Tja so jo sprejeli minuli petek, le nekaj ur po tem, ko so mediji objavili, da ima Hollande afero z igralko Julie Gayet.

Sodelavci prve dame so v začetku tedna sporočili, da je v bolnišnici na preiskavah, ko so njeno bivanje podaljšali, pa so dodali, da potrebuje dodatne preiskave. Od takrat ni o njenem zdravstvenem stanju nobenih novih informacij. Hollande je v torek na novoletni novinarski konferenci zgolj kratko komentiral, da počiva.

Vir blizu predsedniškemu paru je povedal, da Hollande še ni obiskal Trierweilerjeve v bolnišnici, in potrdil ugibanja medijev, da je v njunem razmerju škripalo že mesece pred razkritjem Hollandove afere. Ni pa jasno, ali se je predsednik sam odločil, da je ne bo obiskal, ali mu ona ne dovoli priti.

Gre za čustveno izsiljevanje? Prijateljica Trierweilerjeve, ki je v stiku z njo, je za radio Europe 1 povedala, da je nekdanja novinarka tednika Paris Match na koncu z živci in da njeno razpoloženje izjemno niha. Radio, ki običajno velja za zanesljivega, je še poročal, da Trierweilerjevo skrbi, da so zaroto skovali "sovražniki" v Elizejski palači. Ti naj bi želeli, da afera pride v javnost zato, da bi jo izgnali iz palače. Viri v Elizejski palači namigujejo, da gre pri njenem bivanju v bolnišnici za "čustveno izsiljevanje", s katerim želi preprečiti, da bi jo Hollande zapustil.

Medtem so poročali tudi, da se je Gayetova odločila za tožbo proti reviji Closer, ki je objavila prispevek o njeni domnevni aferi s francoskim predsednikom. Tabloid bo tožila zaradi vdora v zasebnost, zahteva pa 50 tisoč evrov odškodnine in 4000 evrov za povračilo pravnih stroškov. Hollande pa se za tožbo proti tedniku Closer ni odločil. Kot je dejal, ne bi bilo primerno, ker sam uživa imuniteto pred kakršnimkoli sodnim pregonom.

Je pa na novinarski konferenci v torek ponovno izrazil "veliko prizadetost" zaradi objave fotografij, ki naj bi prikazovale njega in Gayetovo, kako vsak zase skrivaj prihajata v najeto stanovanje nedaleč od predsedniške palače.

Closer tudi morebitna izguba tožbe proti Gayetovi ne bo veliko prizadela. Izdajo z afero med Hollandom in Gayetovo so prodali v 600.000 izvodih oz. v še enkrat večji nakladi kot običajno. Za novo izdajo, ki bo v kioske prišla v petek, pa že napovedujejo nova razkritja in nove fotografije iz afere.

Ne spreglejte