SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Emirati za posredovanje v Siriji s kopenskimi enotami

0

termometer

 | Foto:
Združeni arabski emirati (ZAE) so sporočili, da so pripravljeni na sodelovanje njihovih kopenskih enot v Siriji, da bi se borili proti skrajni skupini Islamska država (IS).

Uradni Damask je sicer v soboto zavrnil vsakršno posredovanje tujih sil brez njihovega dovoljenja. "Emirati bodo podpirali sile, ki se borijo proti Daeshu," je dejal zunanji minister ZAE Anvar Gargaš, ki je uporabil arabsko okrajšavo za IS. Sporočil je, da bodo njihove enote del mednarodnega koalicije pod vodstvom ZDA.

"V tem morajo imeti vodilno vlogo ZDA" "Ne govorim o več tisoč vojakih. Govorim o enotah za podporo silam, ki se borijo na kopnem, če se bo zavezništvo strinjalo s tem," je povedal Gargaš. "V tem morajo imeti vodilno vlogo ZDA," je poudaril.

Tudi Savdska Arabija, ki je prav tako del mednarodne koalicije proti IS, je v četrtek napovedala, da bi lahko v Sirijo poslala kopenske enote.

Sirija: Vojaki se bodo domov vrnili v krstah V soboto pa je sirski minister za zunanje zadeve Valid al Moalem opozoril, da bodo vse enote, ki jih bodo v Sirijo poslali brez njihovega dovoljenja, predstavljale "dejanje agresije" in da se bodo vojaki domov vrnili v krstah.

Papež Frančišek je danes pozval mednarodno skupnost, naj nadaljuje mirovna pogajanja za Sirijo, ki so jih v sredo prekinili. "Politična rešitev konflikta je edina pot do spravne in mirne prihodnosti te ljube in trpeče države," je povedal.

Dejal je še, da ga zelo skrbi stiska civilistov, ki morajo zaradi spopadov zapustiti domove. "Upam, da bo zahvaljujoč dobrosrčni solidarnosti zagotovljena nujna pomoč, ki bo omogočila njihovo preživetje in dostojanstvo," je dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin