SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Britanski princ Edward s soprogo začel obisk v Sloveniji

4

termometer

 | Foto:
Britanski princ Edward, najmlajši otrok kraljice Elizabete II., je s soprogo Sophie začel tridnevni obisk v Sloveniji. Sprejela ju je tudi premierka Alenka Bratušek.

Na Naravoslovno-tehniški fakulteti sta se britanska modrokrvneža udeležila delavnice o trajnostnem modnem oblikovanju, ki poteka v sodelovanju z londonskim College of Fashion. Par se je udeležil zaključka prvega dne dvodnevne delavnice, na kateri okoli 15 udeležencev in mentorica z londonske šole modnega oblikovanja College of Fashion Amanda Johnston iščejo načine, kako v postopek oblikovanja vplesti trajnostni vidik, pa tudi, kako najbolje uporabiti in nadgraditi trajnostne in tradicionalne slovenske in britanske materiale.

Grofica Wesseška je nedavno postala častna pokroviteljica omenjene londonske šole modnega oblikovanja in kot je dejala ob obisku delavnice, je to eden njenih prvih dogodkov v sorazmerno novi vlogi.

Pri organizaciji delavnice poleg londonske šole in Naravoslovno-tehniške fakultete sodelujeta še Visoka šola za dizajn in British Council. Njen glavni namen je posredovanje britanskega znanja in izkušenj s področja trajnostnega oblikovanja in vzpostavitev stikov med slovenskimi in britanskimi fakultetami.

Grofa in grofico je sprejela še premierka Bratuškova. Osrednja tema pogovorov je bila problematika zaposlovanja mladih in njihova večja vključenost v družbo. Predsednica vlade je visokima gostoma predstavila tudi slovenska prizadevanja na tem področju, so sporočili iz kabineta predsednice vlade.

Princ Edward in njegova soproga Sophie bosta nadaljevala obisk s srečanjem s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Med drugim si bosta ogledala tudi staro mestno jedro prestolnice in obiskala Bled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin