Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 13.13

8 let

Berlusconi ne bo reševal italijanskega gospodarstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodja italijanske Demokratske stranke (PD), Pier Luigi Bersani se je odzval na pismo premiera Berlusconija, v katerem ga je pozval k sodelovanju pri reševanju italijanskega gospodarstva.

Berlusconi ne more odpirati novega poglavja, ampak za to predstavlja le oviro, ga je zavrnil Bersani. "Nobena stranka ne more igrati po preteku časa," je Bersani zapisal v pismu časniku Corriere della Sera in se tako pridružil ponedeljkovim negativnim odzivom opozicijskih strank na Berlusconijev poziv.

Zaostanek juga države za severom še večji Bersani sicer meni, da je mogoče gospodarsko rast pospešiti le z odpravljanjem neenakosti med ljudmi. V zadnjih desetih letih se je, je poudaril Bersani, zaostanek juga države za severom še povečal, zaradi svetovne gospodarske krize pa je celotna država začela razvojno zaostajati za še pred leti enako razvitimi državami.

Bodo uvedli ostre reforme? Zato predlaga ostre reforme tako v delovanju demokracije kot gospodarstva, od delovanja institucij pravne države do novega pakta za stabilnost, rast in zaposlovanje. O reformah govori tudi premier Berlusconi, vendar slednji v okviru napovedane davčne reforme kakršno koli obdavčitev premoženja zavrača.

Berlusconijev poziv opoziciji tako ni padel na plodna tla, prav tako pa ni preusmeril pozornosti javnosti z afere Ruby. V medijih se namreč pojavlja vse več podrobnih informacij o skrivnem računu italijanskega premiera, s katerega naj bi plačeval udeleženke na tako imenovanih "bunga bunga" zabavah v njegovi vili.

Za zabave porabil 1,45 milijona evrov Po poročanju časnika La Republicca naj bi izplačila s posebnega računa, ki ga za Berlusconija upravlja Giuseppe Spinelli, sicer upravljalec Fininvesta, za udeleženke na njegovih zabavah dosegla 1,45 milijona evrov. Izplačila naj bi se gibala med 2000 in 9000 evri. S tega računa naj bi premier nakazoval sredstva tudi številnim ženskam, ki so tako ali drugače povezane z njim, še poroča La Republicca.

Osrednjo vlogo pri iskanju žensk za premierove zabave naj bi odigrala 26-letna Nicole Minetti, deželna poslanka v Lombardiji, ki so jo milanski sodniki zaslišali to nedeljo, vendar je vse obtožbe zanikala.

Milansko tožilstvo naj bi še ta teden na sodišču zahtevalo hitro sojenje Berlusconiju zaradi domnevnih spolnih odnosov z mladoletno prostitutko Karimo El Mahroug, znano pod imenom Ruby.

Ne spreglejte