Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2007,
13.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2007, 13.38

8 let, 3 mesece

12-letna zaporna kazen zaradi napada na nemška vlaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Libanonsko sodišče je v Bejrutu enega od dveh "napadalcev s kovčkom bombo" v Nemčiji julija 2006 obsodilo na 12 let zapora.

23-letni Džihad Hamad je priznal, da je skupaj z rojakom Jusefom al Hadždibom na železniški postaji v nemškem Kölnu na dva regionalna vlaka skril bombi. Proces proti 23-letnemui al Hadžibu, ki je obtožen večkratnega poskusa umora, pa se je danes začel na sodišču v Düsseldorfu.

Sodišče v Libanonu je poleg zaporne kazni za Hamada oprostilo tri druge soobtožene. Hamad je nekaj mesecev po spodletelem napadu razkril, da so bombna napada na vlakih v Nemčiji načrtovali zaradi objave spornih karikatur muslimanskega preroka Mohameda v evropskih časnikih. Hamada so v Libanonu aretirali 24. avgusta 2006.

Nemški preiskovalci so 31. julija na vlakih v Dortmundu in Koblenzu odkrili dve doma izdelani bombi, skriti v kovčkih, ki pa nista eksplodirali. Šlo naj bi za ponesrečen teroristični napad, saj bi morali bombi eksplodirati deset minut pred prihodom vlakov na železniški postaji, a se zaradi napake pri izdelavi nista sprožili. Kovčka sta po prihodu vlakov na končni postaji nič hudega sluteča sprevodnika prinesla na okence za najdene predmete.

Ne spreglejte