SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani prejemniki denarja za sofinanciranje programskih vsebin medijev

2

termometer

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je objavilo izide razpisa za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2012.

Za televizijski in radijski program s posebnim statusom je največ sredstev prejel VTV Studio (106.360 evrov). Sredstva za sofinanciranje programskih vsebin televizijskih in radijskih programov s posebnim statusom (lokalnega, regionalnega, študentskega ali nepridobitnega programa) je poleg VTV Studia prejelo še 29 medijev.

Po 100.000 evrov so prejeli TV IDEA - kanal 10 za oddajo Pomurski dnevnik, TV Celje za informativno oddajo Dogodki dneva in TELE-TV za oddajo Gorenjska poročila. Televizija Novo mesto je prejela slabih 96.000 evrov, po 72.000 evrov pa Radio Murski val, Radio Gorenc, Koroški Radio, Radio Triglav Jesenice, Novi tednik & Radio Celje, družba Naš čas in Radio Ognjišče. Ostali mediji so prejeli nižje zneske.

Med splošnimi mediji je najvišji znesek, 25.000 evrov, prejelo več medijev Za sofinanciranje programskih vsebin v splošno-informativnih medijih (tudi elektronskih) je sredstva prejelo 40 medijskih družb. Po 25.000 evrov so prejeli Podjetje za informiranje Murska Sobota, Gorenjski glas, Časnik, Mariborski utrip, Novice, Prava smer, Kabelska televizija Ormož, Nova obzorja, Delo in Mako studio. Ostale družbe oziroma mediji so prejeli nižje zneske.

Za omenjeni razpis, ki je bil objavljen maja, je sicer ministrstvo namenilo 2,3 milijona evrov, od tega 600.000 evrov za splošne medije ter 1,7 milijona evrov za televizijske in radijske programe s posebnim statusom.

Pri tem je vsak medij lahko kandidiral le z enim projektom, ministrstvo pa financira največ 50 odstotkov projekta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin