SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zares: Kucler Dolinarjeva se je pohvalila z že vpeljanimi projekti

4

termometer

V Zaresu opozarjajo, da je pri predstavitvi dosežkov ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo s strani ministrice Mojce Kucler Dolinar šlo za "večinoma pogrete jedi v lični posodi".

Kot so zapisali, se je ministrica v glavnem pohvalila s projekti, ki so nadaljevanje dela ministrstva za informacijsko družbo. Kot je v sporočilu za javnost zapisal vodja strankinega programskega odbora za informacijsko družbo Jozsef Györkös, je ministrica na četrtkovi novinarski konferenci informacijski družbi posvetila precej veliko pozornost.

Györkös: Ti projekti so bili zgolj nadaljevanje dela ministrstva za informacijsko družbo Györkös spominja, da so projekti, kot so dostop do interneta v študentskih domovih, e-vsebine in e-šole, s katerimi se je pohvalila Kucler Dolinarjeva, nadaljevanje dela ministrstva za informacijsko družbo. Del njegovih pristojnosti je namreč prešel na MVZT, natančneje na direktorat za informacijsko družbo.

Kot piše v sporočilu, skrb vzbuja dejstvo, "da je direktorat praktično ves mandat deloval tako rekoč nevidno in brez znatnega vpliva na dogajanja na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij". Prav tako naj bi ministrstvo v času predsedovanja Slovenije EU dejavnosti na področju informacijske družbe izpeljalo "v družinskem krogu" oz. brez vidnejšega sodelovanja strokovne javnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin